
(Innan ni börjar läsa så ska ni veta att det är Joline som bakat dessa bullar och dessutom bloggat och skrivit! Bilderna har jag tagit! /Linda)
Joline ;
Häromdan bakade jag själv gramhamsbullar från min kokbok som heter ”Vi bakar & lagar mat”. Den kokboken är bra och visar recepten med bilder hur man ska göra. Det blev kladdigt när jag rörde ihop degen, men det var super-duper-kul!! Degen skulle bara jäsa efter att man rullat bullarna så det var inte alls svårt att baka grahamsbullar som man kan tro, och goda var dom också med ost och paprika! 😛
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
4 dl vatten (37 grader, fingervarmt)
50 gram smör
1 msk strösocker
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
½ dl fyrkornskross
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och låt det svalna. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt smör, socker, salt, vetemjöl, grahamsmjöl och fyrkornskross. Rör med träslev till en smidigt deg. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en boll. Låg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Platta till bullarna på plåten innan dom ska jäsa så de blir ca 2-3 cm höga. Låt jäsa ca 45 min under en bakduk. Grädda i 10-15 min i 225 grader. ![]()

Dom är jättelätta att baka det är bara att rulla till bullar och sen platta till dom med handflatan. ![]()

Här har jag rullat dom och lagt dom på plåten, 16st. Platta till dom med handen så blir dom perfekta som frukostbullar.

Såhär fina ser dom ut när dom har jäst och nu ska jag ställa in dom i ugnen!

Jiiiihaaaa!!!! Mina frukostbullar är klara!!!! 😛

Den här korgen har jag köpt på loppis och målat helt själv! Där i passade bullarna fint! 😉

Lämna en kommentar