(Innan ni börjar läsa så ska ni veta att det är Joline som bakat dessa bullar och dessutom bloggat och skrivit! Bilderna har jag tagit! /Linda)

Joline ; 
Häromdan bakade jag själv gramhamsbullar från min kokbok som heter ”Vi bakar & lagar mat”. Den kokboken är bra och visar recepten med bilder hur man ska göra. Det blev kladdigt när jag rörde ihop degen, men det var super-duper-kul!! Degen skulle bara jäsa efter att man rullat bullarna så det var inte alls svårt att baka grahamsbullar som man kan tro, och goda var dom också med ost och paprika! 😛

Det här behöver du : 
1 pkt jäst (50 gram)
4 dl vatten (37 grader, fingervarmt)
50 gram smör
1 msk strösocker
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
½ dl fyrkornskross

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret och låt det svalna. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt smör, socker, salt, vetemjöl, grahamsmjöl och fyrkornskross. Rör med träslev till en smidigt deg. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en boll. Låg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Platta till bullarna på plåten innan dom ska jäsa så de blir ca 2-3 cm höga. Låt jäsa ca 45 min under en bakduk. Grädda i 10-15 min i 225 grader. 


Dom är jättelätta att baka det är bara att rulla till bullar och sen platta till dom med handflatan. 


Här har jag rullat dom och lagt dom på plåten, 16st. Platta till dom med handen så blir dom perfekta som frukostbullar.


Såhär fina ser dom ut när dom har jäst och nu ska jag ställa in dom i ugnen!


Jiiiihaaaa!!!! Mina frukostbullar är klara!!!! 😛


Den här korgen har jag köpt på loppis och målat helt själv! Där i passade bullarna fint! 😉

29 svar till ”Joline bakar gramhamsbullar”

  1. linda profilbild
    linda

    Duktig tjej du har där!

    Gilla

  2. linda profilbild
    linda

    Mina tjejer gillar också grahamsbullar,brukar dock piffa upp dom lite och ha i en massa russin i degen.

    Gilla

  3. jessica m 3 profilbild

    Vad duktig du är, mina barn har också den boken men vi har inte provat grahamsbullarna… men det ska vi göra snart, blev så sugen när jag såg bilderna på dina fina bullar.

    Kram Jessica

    Gilla

  4. Anna/Frostrosor profilbild

    Vilken duktig tjej du är Joline! Och brås på din mamma gör du! Härligt att hon lät dig gästblogga här och släppte in dig i köket! Grahamsbullarna ser väldigt goda ut och kombinationen ost och paprika är mitt favoritpålägg!

    Gilla

  5. Margitha profilbild
    Margitha

    Vad du är duktig Joline. dom ser toppen goda ut. Man kanske ska ta och testa någon dag..

    Gilla

  6. susanne profilbild

    Hej Joline!
    Så duktig du både på att baka, måla och skriva ;)) Bullarna ser jättegoda ut och jag ska tipsa receptet till min son Rasmus för han pratar mycket om grahamsbullar och gillar baka ;)) Mina barn hade samma bok som du när de var små!
    Kram på dig från fröken Susanne

    Gilla

  7. Hanna profilbild

    Vad duktig hon är Jolie! Kan hon brås på sin mor?! 😉

    Gilla

  8. Fia profilbild

    Duktigt hon är!
    Dom ser också jätte goda ut!

    Gilla

  9. Camilla profilbild

    Vad duktig du är Joline, dom ser ju jättefina ut!

    Gilla

  10. Miss Cutiepie profilbild

    Vad duktig du är Joline! Bullarna ser väldigt goda ut! ♥
    Hoppas vi får ta del av fler blogginlägg från dig inom kort!

    Gilla

  11. sofie mumsfillibaba profilbild

    Vilka fina bullar! Perfekt när de bara ska jäsa en gång. Kan tycka att det tar en evighet att baka ibland när det ska jäsas två gånger.

    Gilla

  12. Maria profilbild
    Maria

    Hej Joline, kul att du gästbloggar! 🙂

    Ska definitivt prova att göra dina frukostbullar tillsammans med min 6-åriga dotter, det kommer hon älska! Vad tror du om att ha i lite bitar torkade aprikoser? Funderar på att testa halva degen med det.

    Kram Maria

    Gilla

  13. Elisabeth profilbild

    Vilken duktig tjej!
    Jättefina bullar som ser väldigt goda ut 🙂

    Gilla

  14. Emmy profilbild

    Heja Joline! Vad duktig du är! Jättefina bullar juh. Och så fint du skrivit. Kanonbra.

    Gilla

  15. lina profilbild
    lina

    Vad duktigt och jösses vad bra hon stavar =)

    Gilla

  16. Mårtenssons kök profilbild

    Så kul med gästbloggare, skönt för mamma att få koppla av ett tag:)
    Fina bullar och riktigt bra skrivet.

    Gilla

  17. kryddburken profilbild

    Tack för alla fina kommentarer. ❤ Det låter jättegott att ha i lite frukter och nötter och annat gott mvh Joline. 🙂

    Gilla

  18. marita profilbild

    Hello’
    Hittade hit via blogglista.se,och vilken tur,här fanns mycket mumsigt att prova,många ideér.Grahamsbullarna såg verkligen mumsiga ut,måste prova.Sparar dej i mina favoriter,så jag hittar tillbaks.Önskar en fortsatt mysig vecka.mvh marita

    Gilla

  19. Matilda profilbild

    Vad gott det låter med grahamsbullar! 🙂

    Gilla

  20. Veronica profilbild
    Veronica

    Den boken är ju bara för gullig, hälsa Joline att hennes grahamsbullar ser otroligt mumsiga ut 🙂

    Gilla

  21. Anna J profilbild
    Anna J

    Jättefina bullar! Vad du kan Joline. Hoppas du kommer med fler gästinlägg i din mammas blogg. 🙂

    De här ska jag baka till söndagsfrukosten har jag alldeles precis bestämt.

    Gilla

  22. Ulla profilbild
    Ulla

    Så gott det ser ut, och runda och fina fick de dem Joline. Du har samma förmåga som din mor, jag blir hungrig! Ser fram emot fler blogginlägg från LillKryddan! Kram // Ulla

    Gilla

  23. Stephanie profilbild
  24. emma profilbild

    Låter smaskigt 🙂

    Du råkar inte ha något bra recept på en god kyckling curry-röra man kan ha i baguetter? Isf, kanske du har lust att lägga ut det?

    Kram!

    Gilla

  25. mammma profilbild
    mammma

    jättefina 🙂 Duktiga söta Joline:) men på bilden där hon bakar tittar inte mormor på degen utan på de små bakhänderna såååå sööta :):)))

    Gilla

  26. Jessica profilbild

    Åh, dessa såg verkligen goda och lätta ut att göra, så jag som aldrig bakar bröd slog till och skulle göra dessa i eftermiddag. MEN – det blev katastrof! Jag har haft exakt det man ska ha i, rätt mått, rätt temperatur på vatten och ALLT, men det blev bara en smet av allting. Provade att tillsätta mer mjöl som det stod, men det blev aldrig någon deg av det hela. Jag tittade på bilderna flera gånger, och Jolines deg såg så torr och fin ut, medan min bara var en smet som sagt. Omöjlig att knåda och rulla till små bullar. Åh jag blev så besviken så jag slängde allt i soporna till slut, hahaha!
    Vad kan ha gått fel??

    Gilla

  27. mamman profilbild
    mamman

    Men Joline! nu känner jag mig dum. Vad är fyrkross för något? Din mamma har helt glömt att ta bild på ingredienserna som hon oftast gör…………mer sugen på att ta bilder på dig kanske…kan iof förstå det.

    Kan du hjälpa mig? är det mjöl eller??

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Fyrkornskross hittar du på bak och mjölhyllorna. Ser ut såhär : http://www.saltakvarn.se/produkt/produktblad/7350.htm

      Gilla

  28. mammman profilbild
    mammman

    Tack snälla….skall fortsätta leta så jag kan baka

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect