Brukar ni grilla mycket fisk?? Då kommer här ett supergott recept på fiskburgare du enkelt mixar ihop. Smeten kan förberedas på morgonen och stå i kylskåp innan de formas till biffar och läggs på grillen. (Går självklart att steka dom i stekpannan också). Ett smart tips när man grillar burgare är grilla på teflongaller, finns att få tag på de flesta stormarknader idag. Det är ett finmaskigt galler med en teflonyta som gör att burgare inte fastnar och det är även toppen att grilla grönsaker och annat ”smått” på. Bara att lägga ovanpå det vanliga gallret på grillen! Detta åt vi igårkväll, gott som tusan så detta rekommenderar jag skarpt! Vill man inte ha så HETA fiskburgare så dra ner på chilin eller använd en mildare än habanero.

Helgens bästa grilltips?? Har ni grillat nåt gott??

6 stora eller 8 normalstora fiskburgare
Det här behöver du :
800 gram torskfilé
3 salladslök
½ finhackad habanero
2 msk potatismjöl
2 ägg
½ pressad citron
Några färska kvistar timjan
2 tsk burger smoke eller annan rökig krydda
2 tsk trocomare örtsalt
Grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Tina fiskfiléerna i kylskåpet och dom är frysta. Skär i kuber. Skölj löken och dela chilin på hälften. Lägg ner i matberedare och kör till en fin smet tillsammans med potatismjöl, ägg, citronsaft och timjan. Vänd upp i en bunke och rör ner kryddorna. Låt gärna stå i kylskåpet en timme innan du formar dom till runda burgare så smeten får svälla lite. Forma sen till biffar och grilla först på hög värme så de snabbt får yta, då blir de lättare att vända och de går inte sönder lika lätt. Grilla sedan på indirekt värme tills dom är genomstekta. Servera med bröd som du låter få lite yta på grillen, remouladsås, sallad, bacon, lök och önskade tillbehör.


Fiskburgare blir godast med torsk istället för lax tycker jag, men det är ju en smaksak. Använd vilken fisk ni vill.


Mixa alltihop i en matberedare till en fin smet.


Smeten kan med fördel stå i kylskåpet några timmar innan de ska formar till burgare och läggas på grillen.


Våra tillbehör… Zucchini, späda morötter, salladslök, sparris och citron! Dessa bör man börja med en stund innan fiskburgarna, för dom går snabbt att grilla!


Pensla grönsakerna med en god marinad under tiden… Bacon blir himla gott och knaprigt på teflongallret och passar utmärkt till fiskburgarna!


Fiskburgarna är på!!


Börjar bli klart allting!


Smaklig måltid! 😉 Recept på hemmagjord remouladsås här >>

15 svar till ”Fiskburgare på grillen”

  1. Patricia profilbild
    Patricia

    ser så himla gott ut!
    blir arg på mig själv att vi inte är mera ute människor!

    Gilla

  2. Healina foto profilbild

    Mums på alla sätt och vis!
    Vågade inte ens läsa texten för att snålvattnet i mungipan rann, du är farlig 😉
    Skitsnygga bilder, hela väääägen, du rockar!

    Gilla

  3. frida profilbild

    men gud så gott det ser ut! jag älskar fiskburgare, men jag har aldrig grillat dem utan bara stekt i stekpannan. måste testas!

    Gilla

  4. Bakverk och Fikastunder.. profilbild

    Åh, det ser ju fantastiskt gott ut, blir nästan hungrig igen 🙂

    Gilla

  5. Freedomtravel profilbild

    Jag har aldrig lagat fiskburgare, men älskar det, så det måste jag ju bara göra nån gång! Vår fiskfavorit på grillen är den här:
    http://www.freedomtravel.se/2010/06/grillad-seabream-med-citrussas/

    Gilla

  6. Mårtenssons kök profilbild

    Så gott med fiskburgare. Vi har lyckats leta upp ett sånt nät efter att du bloggat om det en gång. Tänkte prova det nästa gång vi gör pizza. Vet inte riktigt om det funkar att använda på elgrill, om det blir riktigt detsamma?

    Gilla

  7. Emmy profilbild

    Åh, så gott. Jag köpte mig ett teflongaller idag just för att kunna grilla fisk smidigt. Verkar ju så bra. Perfekt att kunna grilla bacon lite ”säkrare”, de har en förmåga att slinka igenom annars 🙂

    Gilla

  8. Martina profilbild

    Fiskburgare är riktigt gott, får nog testa din variant snart 😉

    Gilla

  9. Sara profilbild
    Sara

    Ser himla gott och enkelt ut, detta ska jag verkligen bjuda familjen på!!

    Gilla

  10. Fridas kök profilbild

    Kan inte tänka mig annat än att det är megagott! Jag sparar receptet direkt, måste prova!

    Gilla

  11. Hanna profilbild

    Så gott!

    Gilla

  12. Kalasgott - Jennie Benjaminsson profilbild

    Oj, vilka goda burgare!! Härligt med hettan också!

    Jo Linda, vi planerar att åka till Öland v. 29! Har du några tips på ställen man bara inte får missa? Matrelaterat/restauranger/caféer/gårdsbutiker/odlingar/småbutiker/loppisar… Tack på förhand, kram på dig!!

    Gilla

  13. Sara profilbild

    Här har man inte varit på länge men allt ser jättegott ut som vanligt! 🙂 Hoppas du haft en bra dag.

    Gilla

  14. […] mixades ner tillsammans med goda ingredienser till en fin fisksmet som jag formade till hamburgare. Receptet hittade jag på Kryddburkens blogg. Salladslöken plockade vi från vår odling på tomten (lyx, […]

    Gilla

  15. josephine profilbild
    josephine

    vad är burger smoke antar att det är en krydda sökte på Google men hittade inte vad det var så hjälp mig! 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect