Brukar ni äta brunch om helgerna? Jag tillhör dom som ofta ”råkar” hoppa över frukost för jag kan absolut inte äta direkt jag vaknat och då är brunch perfekt framåt lunchtid istället! Här får ni ett tips på en supergod allt-i-ett-pytt som du enkelt svänger ihop på bästa muurikkan, eller i stekpannan! Ett gott tips till er som kör LCHF, kanske borde vart en liten skvätt grädde till kantarellerna också!

4 port
Det här behöver du :

500 gram nötfärs till biffarna
Blanda färsen med salt & peppar, lite vatten + riven lök + tony´s grillkrydda
3 kryddiga korvar
1 pkt bacon
1 röd paprika
1 burk kantareller + en skvätt grädde + salt & peppar
3 ägg

Svamp på burk ska inte underskattas, å om ni frågar min så finns det ju inge godare än champinjoner på burk, 😛 men här har jag använt kantareller just för att dom smakar små mycket mer än de färska! Borgens konserver är en svampfabrik i Borgholm som har ett stort utbud av konserverad svamp, de har också himla goda fisksoppor, men de tar vi en annan gång! Ska ni köpa svamp på burk så kika efter Borgens.

15 svar till ”Muurikka – Brunch med färsbiffar, paprika och korv. Ägg & bacon… Och kantareller!”

  1. Karin profilbild

    Brunch äter vi ofta här hemma på helgerna! Det är ju såååå gott! 🙂 Kantareller går inte av för hackor, men jag föredrar dem som finns i frysdisken före burkvarianten dock. Ha en underbar helg! Kram Karin

    Gilla

  2. Andreas profilbild

    Och jag foredrar dom farska som finns i skogen. Allt har sin tid. Konservsvamp ar bland det varsta man kan ata. Men brunch ar gott;)

    Gilla

  3. Therese profilbild

    Åh vad gott jag hade gärna kommit och ätit av den brunchen..Tro du har blivit muurikkafrälst och visst är den helt superb…

    Gilla

  4. Elsa profilbild

    Gud så gott det ser ut, som alltid på din bloggg! var köper man egentligen en sån där muuurikka?

    Gilla

  5. Marie profilbild

    Ja allt ser så supergott ut! Tur att jag nyss ätit lunch….Funkar murrikkan bara över öppen eld eller kan man använda den över grillen?

    Gilla

  6. Sara profilbild

    Åh så gott!

    Gilla

  7. Scribo profilbild

    Hmmm, recept för fyra personer men bara tre ägg? Vem blir utan ? 🙂 Det såg onekligen gott ut iallafall!

    Gilla

  8. Superkokken profilbild

    Dette var en herlig artikkel. Mat smaker godt i naturen. Håper du kommer med flere oppskrifter som man kan gjøre ute i friluft.
    Takk fra Superkokken

    Gilla

  9. Linda - Cupcakefluffan profilbild
  10. Nathalie profilbild

    Jag har en tävling på min blogg just nu där man kan vinna ett sött halsband med ett hänge i form av en silverängel med valfri sten i, var gärna med! =)

    Gilla

  11. frida profilbild

    här hemma blir det ofta brunch på helgerna, med kalljästa frukostbullar, pancakes, ägg, juice och en massa annnat gott 😀

    Gilla

  12. kajomida profilbild
    kajomida

    Vet inte om jag missat något tidigare inlägg om muurikkan (är egentligen otroligt 😉 ), men vad använder du för fett t.ex.? Steker/grillar du allt samtidigt på olika ställen eller i omgångar? Berätta mera!

    Här har jag sett en muurikka för första gången och allt ser helt underbart gott ut! Träffade en kock från Hamburg i helgen (han jobbar i en restaurang med stjärnor…) och frågade om han visste vad en muurikka är. Nej, men han var mycket intresserad och idag har jag mejlat lite infos jag hittade på nätet. Kul när man kan förmedla något nytt hemifrån så att säga 🙂

    Och han ville också veta vad en (klassisk) smörgåstårta innehåller… När jag berättat färdigt, hade han glansiga ögon och slickade sig om munnen 😉

    Gilla

  13. Mats profilbild

    Ser ut att vara en perfekt start på vilken dag som helst! 🙂

    Gilla

  14. chris b profilbild

    Jag har en stickblogg, besök mig gärna
    Du har underbara bilder & recept
    för både ögat och magen,trevlig söndag

    Gilla

  15. Aupendi profilbild

    Åh, vad jag är glad att jag hittade hit!
    Det var totalt slumpmässigt, men hit kommer jag garanterat igen!

    Har ännu inte läst så noga, fastnade mest för alla underbara bilder och recept. Har bläddrat så långt bak som till julgodiset och nu längtar jag efter en glassmaskin och julen, haha!

    Av dig kommer jag nog inspireras att laga massor av god mat!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect