Ikväll har vi ätit riktig söndagsmiddag här hemma med kött, potatis, sås, pressgurka, smörslungade morötter och vinbärsgelé…. Guuud så gott! (recept kommer) Men till Nickes matlåda (det blev 2 matlådor) provade jag Jamie Olivers ”pan fried breakfast” med prinskorv, tomater, champinjoner, bacon och ägg! Och han ser verkligen fram emot jobblunchen imorgon! Ett stor glas iskall mjölk till de så orkar han springa med flyttlådor några timmar till! 😛 Det såg riktigt gott ut och framförallt snabbt och enkelt att svänga ihop som en rejäl ”långtradar-lunch”! Den borde han stå sig bra på! Och ett litet tips till söndagens sena frukost såklart, det är ju så praktiskt med allt i ett!

2 rejäla portioner
Det här behöver du :
8-10 st prinskorvar
3 tomater
100 gram färska champinjoner
½ gul paprika
150 gram bacon
4 ägg
Salt & grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smält lite smör i en stekpanna (som tål ugn). Stek prinskorvarna gyllene samtidigt som tomaterner (halverade). Tillsätt sen champinjoner och paprika och vänd runt i pannan. Lägg över tunna skivor av bacon och knäck sist i äggen lite här och där. Vicka på pannan så äggvitan fördelas jämnt på pannans botten. Ställ in i ugnen ca 12-15 min i 225 grader så både ägg och bacon får bli färdiga och få fin färg.


Ägg, bacon, prinskorv, tomater och champinjoner… Allt i en och samma panna!


Börja steka prinskorv och tomater så de får fin gyllene färg.


Lägg till champinjoner. (jag hade även i lite gul paprika).


Lägg över baconskivor och knäck i fyra ägg. Vicka pannan så äggvitorna flyter ut i pannans botten.


In med stekpannan i ugnen i 225 grader ca 15 min. Sen är det klart! 😉

5 svar till ”Jamie Oliver pan fried breakfast – en rejäl brunch!”

  1. Paula profilbild

    Det lät riktigt gott det där!

    Gilla

  2. Hanna profilbild
    Hanna

    Ser gott ut.. äter han det kallt sen? Eller värmer han det typ i micro? =)

    Gilla

  3. susanne profilbild

    Det har jag testa att göra nån gång…supergött, blev lite sugen nu ;))
    Kram på dig
    susanne

    Gilla

  4. Martina profilbild

    Mmmm, detta har jag också gjort någon gång, såå god, smart och rejäl frukost/brunch =)

    Gilla

  5. kryddburken profilbild

    Hanna!
    Han värmer den i micron om de finns möjlighet där han befinner sig vid lunch, annars äter han den kall! Han e inte så kinkig! 😉
    /Linda

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect