
Smörgåstårta på en spik ja! Efter en snabb koll i kylen så insåg att vi hade vääääldigt många burkar med små slattar av både mimosa, leverpastej, två öppna förp. skinka, en himla massa ostar, och frukt och grönsaker och ja gud vet allt efter både jul & nyårsfirandet så någonting måste göras! Ett halvt paket rostfranska hade vi också, men där fick jag komplettera med lite till annars fanns i princip allt hemma till just en smörgåstårta! Så varför inte? Första smörgåstårtan år 2011! Fira eller inte fira? Gott som tusan är det ju också så det går ju liksom inte att låta bli och eftersom smörgåstårta är bland de roligaste jag vet och eftermiddagen varit himla lugn så blev de som de blev! Alltså, en smörgåstårta på en spik! 😉
Till 10 bitar. (3 lager fyllning)
6 skivor vit kantskuren, smörad, formfranska/lager
- Lager 1 : 150 gram Fjällbrynt hushållsost
- Lager 2 : 1 burk mimosasallad (200 gram) + 200 gram hackad rökt skinka
- Lager 3 : 3 msk gräddleverpastej + 2 dl lättvispad grädde + salt & peppar
- Överst : 3 kokta hackade ägg + 2 dl lättvispad grädde + salt & peppar
- Täckröra runtom : 2 dl lättvispad grädde + 2 msk majonäs + salt & peppar
- Garnering : Finhackad isbergssallad, ostskivor, skinkrullar, gurka, körsbärstomater, vindruvor, physallis, och citronskivor + persilja.

Smörgåstårta o sista slatten Herrljunga cider och det blev en himla god måndagkväll! 😛




Lämna en kommentar