
Pizza med kronärtskocka är totalt nytt för mig! Även hel kronärtskocka i sig är ingen större förbrukningsvara här hemma. Men himla gott med dom där små bladen man doppar i citronsmör… På pizza brukar man använda hjärtat eller bottnarna och jag tänkte ge det en chans idag när vi bakade pizza. Jag hade en burk med konserverade kronärtskocksbottnar, så de fick de bli! Men doften när jag öppnade burken var inte så där översvallande god, inte som när man öppnar en burk champinjoner iallafall! Haha… 😉
Jag delade bottnarna i små båtar och la på pizzan med bacon, lök och mozarella! Tja, de va ju helt ätbart. Men kanske inte mer än så iallafall. Vet inte riktigt vad dom smakar, mjälla, lite söta och konsistensen lite ”överkokt” potatis?! Jag ska prova nån gång till men då vill jag ha mer smak på dom. Kanske fräsa i lite stekpannan först tillsammans med lite vitlök?! Går det bara att köpa dessa bottnar konserverade?? Eller måste man köpa en hel kronärtskocka för att få en botten?

Tycker ni om pizza med kronärtskocksbottnar på? (himla långt, å krångligt ord…)
Godare pizza kan jag rekommendera, och det är ”Stjärn-pizzan” med ostfyllda hörn. 
Den har ni väl inte missat?

Lämna en kommentar