
När jag var liten så var spagetti och korv det absolut bästa jag visste. Jag minns när jag gick på lekis och fyllde år, vi bodde då i Sävast precis intill lekis och jag fick bjuda hem alla barnen på lunch, och alla fröknar också! Gissa vad det blev?? Spagetti & korv! Och massa ”kechupp!” 😉
Det här behöver du :
4 port kokt spagetti (jag använde Barilla Cappelini no.1)
400 gram valfri korv i slantar
1 röd paprika
1 burk champinjoner
några droppar D´Elidas chilisås
Ostsås :
4 dl gräddmjölk
1 förp rumsvarm Philadelfiaost (200 gram)
Salt & peppar
1½ dl riven lagrad ost
GÖR SÅHÄR :
Koka spagetti enligt anvisningar. Smörj en ugnsfast form och häll i den kokta spagettin där. Stek korven i stekpanna så den får fin färg. Tillsätt paprika och chamipnjoner och vänd runt hastigt. Droppa i lite chilisås. Fördela över formen. Vispa ihop ingredienserna till ostsåsen och slå över. Toppa med lite riven ost. Gratinera i 225 grader ca 25 min tills den fått fin färg.

Spagettilåda är smidig att variera med vad som finns hemma och överblivna rester.



Lämna en kommentar