”Hej, hej sommar!! Hej, hej sommar!! Vi ska bada, sola, bada sola, bada tills tårna domnar!! Hej, hej sommar!! Hej, hej sommar!!”  😉 Nu har barnen sommarlov minsann och de firar vi med tårta, cadillac, grillkväll i solen, och glada, busiga barn!! Livet är underbart! Imorgon ska vi inviga första dagen på sommarlovet och barnen får bestämma hur dagen ska se ut har jag lovat… Återkommer om detta! 😉

Petit Choux krans/tårta :
3 dl vatten
100 gram smör
2 dl vetemjöl
3 ägg

GÖR SÅHÄR :
Mät upp vatten i en kastrull och ställ på spisen. Skiva ner smöret och låt vatten + smör koka upp. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner vetemjölet. Rör kraftigt med en träslev tills smeten lossnar från kastrullens kanter. Ställ åt sidan och låt svalna ca 10-15 min. Rör sedan ner ett ägg i taget under kraftig omrörning. Fyll en spritspåse och spritsa en krans på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader (varmluft)i ca 35-40 min tills kransen fått en gyllenbrun färg. Låt svalna innan du delar & fyller den.

Fyllning  :
3 dl marsankräm
500 gram jordgubbar(skivade)
200 gram blåbär
4 dl vispad grädde smaksatt med vaniljsocker & strösocker

Garnering :
Hallonsylt  (penslas på)
Kristyr(florsocker + vatten som ringlas över sylten)
Flagad mandel (strö över)
Flaggor


Spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Grädda ca 35-40 min i 175 grader i varmluftsugn.


Wooilaa!!


Fyll med marsankräm, grädde och massor av jordgubbar & blåbär!


Lägg på locket! Pensla på hallonsylt. Blanda ihop vatten + florsocker och ringla över sylten. Strössla med flagad mandel!


Och så några flaggor förstås!


 


 


Pappa mötte upp i cadillacen utanför kyrkan och två glada barn hoppade i!!


Väl hemma väntande grillkväll & tårta! 😉
Glad sommar ALLA BARN!!!

23 svar till ”Petit Choux Tårta till barnens skolavslutning – Äntligen sommarlov!!!”

  1. Emmy profilbild

    Såå gott! Och så somrigt! Sommarlov är toppen 😉

    Gilla

  2. Kalasgott profilbild

    Oh så smarrigt! Underbart med sommarlov!

    Gilla

  3. Helena Ljunggren profilbild

    Raringar! 🙂

    Den caken gick inte av för hackor!

    Gilla

  4. Emmas Kök profilbild

    Tårtan ser ju hur god ut som helst!! Ska prova att göra detta i helgen tror jag 🙂

    Gilla

  5. Carolina profilbild
    Carolina

    Åh, vilken fin! Jag gjorde petit chouxer i måndags och det som aldrig hände, hände: de gick inte upp, utan blev bara platta och tråkiga. En riktig besvikelse. Men din tårta såg fin-fin ut 🙂

    Gilla

  6. Loulas Kök profilbild

    Vilken fin tårta! Har aldrig bakat petit chouxer, tyckt det verkat torrt och tråkigt men det har du visat att det verkligen inte behöver vara!Ser urläcker ut!
    Glad sommar!

    Gilla

  7. Fru Matglad profilbild

    Åh så läcker den ser ut!! Smakar garanterat minst lika gott..=)
    Visst minns man väl känslan av s k o l a v s l u t n i n g!? Underbart!
    Ha en härlig helg!
    Kram

    Gilla

  8. Sandra profilbild
    Sandra

    Vilken härligt somrig tårta!! Jättefin!

    Gilla

  9. Martina profilbild

    Sommarlov låter inte fel alls. Min tjej är bara 4 så där är det inte lov ännu. Har du också ledigt samtidigt som barnen??

    Gilla

  10. Karin profilbild

    Härligt med skolavslutning! Det var ju faktiskt det bästa med skolan – sommarlovet! 😀
    Ha en riktigt skön helg!
    Kram Karin

    Gilla

  11. Lindy profilbild

    Jippie! Joll har gåt ut första året! Så himla fin hon är.
    SAKNAR ER!

    Kramkramkramkram

    Gilla

  12. Anna profilbild

    Fy fan vilken schysst Cadillac!!! Älskar Cadillac… Ha en riktigt trevlig helg!! Kram Anna

    Gilla

  13. Fridas kök profilbild

    Härlig tårta, verkligen fin! Så trevligt du verkar ha fixat för barnens sommarlov. 🙂
    Ha en fin helg!

    Gilla

  14. Malin.T profilbild

    Vilken härligt somrig tårta! Har aldrig bakat petit choux innan, kanske skulle våga prova det för den här tårtan skulle jag vilja testa! Härligt med sommarlov, bra dom har det alla barn 🙂

    Gilla

  15. Jenny profilbild
    Jenny

    Åh vad det ser somrigt, svenskt och härligt ut. Jag ska ha midsommarmiddag hemma hos mig i London nu och skulle behöva lite hjälp. Jag tänker servera ungsrostade grönsaker med massa flingsalt, till ungsteka örtmarinerade kycklingbröst men funderar lite på sås. Har du tips på gärna en kall, somrig sås till?

    Tack för den finaste och bästa matbloggen!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jenny!
      Till ugnsrostade grönsaker eller rotsaker med kyckling är detalltid gott med en kall vit sås. Antingen baserad på créme fraiche eller turkiskt yoghurt. Smaksätt med vitlök, färska örter, lite olivolja, salt & peppar.
      /Linda

      Gilla

  16. JennaS profilbild
    JennaS

    Vilken sommarfräsch och fluffig tårta!Jättefin!

    Gilla

  17. Darksess profilbild

    Ser väldigt gott ut. Måste jag prova. Tack för receptet 🙂

    Gilla

  18. Jenny profilbild
    Jenny

    Tack för tipset!

    Gilla

  19. roffekock profilbild
    roffekock

    Hej Kryddburk.

    Caddilacken har utrustats med helt fel fälgar,synd på en sån rar pärla ok en smaksak. Ditt bakverk är däremot helt rätt.

    Gla midsommar

    rolf

    Gilla

  20. Emma (Newbiecooking) profilbild

    Smart att göra en tårta istället för enskilda!
    Kul att läsa att ni mår bättre nu också. Jag har förresten testat tigersåsen igen och tyckte bättre om den som marinad/glaze. Ska se om jag hittar den andra du skrev om. Kram Emma

    Gilla

  21. chokladfreaks profilbild

    Wow, vad god den ser ut, detta recept ska jag testa nästa vecka =)

    Gilla

  22. Ida profilbild
    Ida

    Jag tänkte baka den här tårtan till min sons första skolavslutning. Jag undrar dock om jag kan montera den och ha den i kylskåp några timmar, eller blir den ”geggig” då?

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect