
”Hej, hej sommar!! Hej, hej sommar!! Vi ska bada, sola, bada sola, bada tills tårna domnar!! Hej, hej sommar!! Hej, hej sommar!!” 😉 Nu har barnen sommarlov minsann och de firar vi med tårta, cadillac, grillkväll i solen, och glada, busiga barn!! Livet är underbart! Imorgon ska vi inviga första dagen på sommarlovet och barnen får bestämma hur dagen ska se ut har jag lovat… Återkommer om detta! 😉
Petit Choux krans/tårta :
3 dl vatten
100 gram smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
GÖR SÅHÄR :
Mät upp vatten i en kastrull och ställ på spisen. Skiva ner smöret och låt vatten + smör koka upp. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner vetemjölet. Rör kraftigt med en träslev tills smeten lossnar från kastrullens kanter. Ställ åt sidan och låt svalna ca 10-15 min. Rör sedan ner ett ägg i taget under kraftig omrörning. Fyll en spritspåse och spritsa en krans på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader (varmluft)i ca 35-40 min tills kransen fått en gyllenbrun färg. Låt svalna innan du delar & fyller den.
Fyllning :
3 dl marsankräm
500 gram jordgubbar(skivade)
200 gram blåbär
4 dl vispad grädde smaksatt med vaniljsocker & strösocker
Garnering :
Hallonsylt (penslas på)
Kristyr(florsocker + vatten som ringlas över sylten)
Flagad mandel (strö över)
Flaggor

Spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Grädda ca 35-40 min i 175 grader i varmluftsugn.

Fyll med marsankräm, grädde och massor av jordgubbar & blåbär!

Lägg på locket! Pensla på hallonsylt. Blanda ihop vatten + florsocker och ringla över sylten. Strössla med flagad mandel!

Pappa mötte upp i cadillacen utanför kyrkan och två glada barn hoppade i!!

Väl hemma väntande grillkväll & tårta! 😉
Glad sommar ALLA BARN!!!





Lämna en kommentar