
Fläskpannkaka är himla gott och enkelt att sväng ihop å bara skjuts in i ugnen! Det ska va MÅNGA ägg i en fläskpannkaka, då blir det allra godast! Hög och tjock och mer mättande! Du kan också variera ugnspannkakan genom att steka med klyftor av äpple tillsammans med fläsket i ugnen. Och riva ner morötter i smeten.
Det här behöver du :
400 gram rimmat fläsk i bitar
6-7 dl mjöl (jag brukar blanda lite olika mjölsorter)
1 liter mjölk
12 ägg
½ tsk alt
GÖR SÅHÄR :
Skär fläsket i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt fläsket få steka på plåten tills det blivit lite gyllene ca 10min. Gör under tiden smeten. Häll ner mjölet i en stor bunke, slå på lite mjölk i taget och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken. Knäck i äggen och salt. Ta ut plåten, slå på pannkakssmeten och in i ugnen igen ca 20-30 min.


Lämna en kommentar