Jag har förmånen att få lotta ut ännu en kolsyremaskin – AQVIA!

EXTRA UTLOTTNING!!  MISSA INTE!!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!


Vill du vinna denna svarta kolsyremaskin ska du lämna en kommentar med ett middagstips till alla måndagströtta! 😉 Då säger vi så!! Seså, skynda dig nu! Dragning ikväll klockan 22:00!

Lycka till!

http://www.sparklingwater.se/

177 svar till ”EXTRA utlottning av AQVIA kolsyremaskin!!”

  1. Jess profilbild
    Jess

    Här kommer bästa middagstipset!

    Flämtande uttern (4 port):

    225 grader, 20 minuter

    1 grillad kyckling
    1 stor grön paprika
    3 dl grädde
    2 dl creme fraiche
    2 pressade vitlöksklyftor
    2 tsk curry
    1 tsk sambal oelek
    1 dl mango chutney

    Dela kycklingen i bitar och lägg i en form. Hacka paprika och strö över kycklingen. Lösvispa grädden och bland i creme fraiche, vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll på över kycklingen.

    Hacka kiwi, ananas, persikor, banan och lägg i skålar. Servera detta tillsammans med jordnötter och ris.

    Supergott, jag lovar! =)

    Gilla

  2. Emmas Kök profilbild

    Mitt tävlingsbidrag blir Ädelostpasta med bratwurst! (http://emmaskök.se/2009/08/adelostpasta-med-bratwurst/). Lätt, snabbt och jättegott! Blir garanterat en superstart på veckan 🙂

    Gilla

  3. Katharina G profilbild

    Mitt middagstips, LCHF, är:
    Snitta upp kycklingbröst och lägg i Lidls Schwartzwaldsskinka och ost. Stek hastigt 2 min på varje sida och efterstek 10 min på svag värme. Gör under tiden ett blomkålsmos av ett litet blomkålshuvud, buljong, 50 g smör och 1-2 dl grädde. Serveras med ruccolasallad, rödlök och vinägerdressing. Underbart!

    Gilla

  4. Birgitta profilbild
    Birgitta

    Måndagar måste man köra ett säkert kort, varför inte grekbollar med klyftpotatis & tzatziki?
    Grekbollar är – för den som inte vet – när köttfärssmeten smaksätts med massor av oregano, vitlök, persilja och pressad citron.
    Mums mums!

    Gilla

  5. Juanna profilbild
    Juanna

    Jag tipsar om Tacolasagne..vilket jag själv ska göra imorgon..gott så in i tusan,o superenkelt !!

    500g köttfärs
    10 tortillabröd
    2dl tacosås
    2dl tacoost (cheddarcheese?,den mjuka rinniga såsen,kommer inte ihåg vad den heter)
    Tacochips mängden beror på hur mycket man vill ha
    Rivenost lite lagom o strö överst

    Sätt ugnen på 200g
    Bryn köttfärsen
    i med tacokryddan som vanligt o lite vatten,låt småputtra en stund.
    Varva sen med tacobröden och färsen på med lite ostsås o tacosås,sen över med krossade tacochips.
    Gör likadant med ett lager till
    Avsluta med lite riven ost.
    Sen skjuts in i ugnen på 200 g i ca 20 minuter..
    Servera med en go grönsallad till.

    Snabbt o superenkelt.

    Smaklig spis !

    Gilla

  6. Åsa L profilbild
    Åsa L

    Fisk i ugn

    Smörj en ugnsform. Grunda med frysta grönsaker. Salta och peppra filéer av vit fisk (t.ex. pangasius) och lägg ovanpå grönsakerna. Vispa ihop grädde (ev. utblandad med mjölk) med riven pepparrot och lite dijonsenap. Häll över fisk och grönsaker. In i ugnen på 175-200 grader i ca 20-25 minuter. Om du vill ha potatis till så sätter du på den innan du gör fisken.

    Gilla

  7. Hanna profilbild
    Hanna

    Min favorit när tiden inte finns är helt enkelt tacoköttfärs och pastaskruvar. Blanda och ät. Enkelt och oväntat gott. Äts med fördel med en sallad på isbergssallad, gurka och paprika.

    Gilla

  8. Tina profilbild
    Tina

    Mitt middagstips är en fiskgratäng med dill och purjo.
    Skiva ett fiskblock i 2 cm bitar. I en smord form i ugnen i 15 min i 200 grader. Gör under tiden en sås på 4dl mjölk, 3msk mjöl, dill, purjo, fiskbuljong. Häll såsen över fisken. ( På med ost om man vill) I ugnen igen tills osten eller gratängen ser klar ut. Servera med potatis.

    Gilla

  9. CarinaS profilbild
    CarinaS

    Kyckling mackor: Stek kycklingfiléer och skär dem i skivor och blandar tillsammans med gräddfil och majonäs och en hackad rödlök + curry, salt och peppar. Lägg på blandningen på smörstekt vitt bröd, skivade tomater på och sedan knaperstekt bacon överst och en skiva bröd till uppepå 🙂 Smaskens!

    Gilla

  10. Nettan profilbild
    Nettan

    Det är bara att gå in på Kryddburken så hittar man alltid något gott att göra. Man blir ju alltid så inspirerad när man tittat in.

    Gilla

  11. Emelie profilbild
    Emelie

    Min favorit är en kycklinglåda med tacochips.

    Lägg 1 burk majs i en ugnssäker form, och sedan ett lager med grillad kyckling (går bra med annan kyckling också). Vispa 2dl grädde och blanda i 2msk lätt majonäs, lite ketchup och salt & peppar. Bred ut röran över majsen och kycklingen. Strö över riven ost och ställ in i ugnen på 225grader tills osten fått färg och fyllningen är varm. Ställ sedan tacochips på kant över hela lådan och ställ in i ugnen igen tills chipsen fått lite färg. Servera med sallad. SUPERGOTT 😀

    Gilla

  12. Natalie profilbild

    Middagstips hmmm och så lite lagom vårigt vill man ju ha…
    Medelhavsbiffar… Mummmmmms!

    Ingredienser
    4 port
    400 g köttfärs
    1 1/2 msk potatismjöl
    1 dl mjölk
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1 tsk rivet citronskal

    5 soltorkade tomater inlagda i olja
    2 1/2 dl Kelda mellangrädde
    1/2 tsk torkad salvia
    salt och peppar Gör så här
    Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal. Forma 8 jämnstora biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna och gör ren pannan. Hacka tomterna. Blanda grädde och tomater i stekpannan, lägg i biffarna. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med salvia, salt och peppar. Servera med pasta och sallad.

    Gilla

  13. sussi hägg profilbild
    sussi hägg

    Mammas fisk

    fräs skuren purjo mjuk i smör, lägg över i en ugnsfast form.
    Skär 2 fiskblock i portionsbitar och lägg över purjon, salt och svartpeppar.
    Blanda grädde med creme fraiche till lagom konsistens ha i en skvätt chilisås (heinz)så det blir lite lite rött, salt o peppar.
    Häll såsen över fisken lägg på skivad tomat och hackad dill.
    In i ugnen ca: 200 grader tills det är färdigt typ 30 min!
    Sååååå gott

    Gilla

  14. Anna-Karin profilbild
    Anna-Karin

    Va sägs om snabbmakaroner med köttbullar från frysen. Toppas med broccoli och parmassanost. Det sitter fint på en måndag.

    Gilla

  15. Tina profilbild
    Tina

    En av mina absoluta snabbfavoriter kommer från tidningen ”Laga lätt”. Den består av en färdig kycklingpytt, som förvandlas till något mycket roligare genom extra kryddning. Här kommer receptet:

    Indisk turbopytt, 4 portioner

    2 påsar kycklingpytt (á 700g)
    2 tsk kanel
    1 msk garam masala
    1 tsk chilipeppar
    1 tsk salt
    ½ tsk nymalen svartpeppar

    Tillbehör:
    2 äpplen
    1 röd chilifrukt
    ½ dl sultanrussin
    1 dl saltade rostade cashewnötter
    1 dl matyoghurt
    1 kruka mynta

    Gör så här: Stek pytten enligt anvisningen på förpackningen och krydda med kanel, garam masala, chilipeppar, salt och peppar. Använd man två stekpannor går det snabbare.

    Tillbehör: Skölj och klyfta äpplena. Skölj, kärna ur och strimla chilin.

    Servera pytten med äppelklyftor, chili, russin, nötter och yoghurt. Ställ myntan på bordet och låt alla plocka blad efter behag.

    Gilla

  16. Karina profilbild
    Karina

    Ett av mina bästa middagstips för utmatta måndagsmänniskor… Kyckling i härlig sås som sköter sig själv i ugnen!

    4 pers.

    1kg kycklingfilé
    2 burkar paprika/chili creme fraiche
    1 msk dihon senap
    2 msk hackad persilja
    120 g riven ost, valfri sort efter smak

    Bryn kycklingfileerna i het stekpanna till en gyllenbrun yta.
    Lägg i en ugnsform. Rör ihop creme fraiche, senap, persilja och riven ost i en bunke. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen ca 25 minuter.
    Servera med en häligt fresch sallad och ev. ris till.

    Smaklig måltid och lycka till!!

    Gilla

  17. Kajsa profilbild

    Här kommer ett bloggtips och ett middagstips: http://smittenkitchen.com/2010/02/chana-masala/

    Gilla

  18. Susanna profilbild
    Susanna

    Här kommer det billigaste, lättaste och GODASTE middagstipset:

    Skinksås med spagetti!

    Strimlad skinka (så mycket som du själv tycker)
    1 burk cream fraiche (kokbar)
    1 pkt grädde + ev lite mjölk för att tunna ut
    ca 1 vitlöksklyfta
    SoP

    Koka upp cream fraichen och grädden. Tillsätt skinka och vitlök. Låt koka några minuter. Klart!! =)

    Serveras tillsammans med spagetti och en god sallad! Helt perfekt för trötta människor !! =)

    Gilla

  19. Ylva profilbild
    Ylva

    Och jag som tittade in för att själv få lite inspiration….. 🙂

    Mitt tips får bli ugnsbakade laxfiléer (lite salt & citronpeppar på bara), med kokt potatis och en god, kall sås. Typ en romsås eller örtsås beroende på vad som finns i kylen. Om man har turen att ha lite sparris hemma som tillbehör så förgyller det ju såklart middagen med flera snäpp, annars funkar en vanlig grönsallad också bra!

    Gilla

  20. Karin Östlund profilbild
    Karin Östlund

    Korv och stuvade makaroner passar väl bra efter helgen.
    Det längtar i alla fall jag efter.

    Gilla

  21. Hanna Arvidsson profilbild
    Hanna Arvidsson

    Trötta måndagar är det bra att ha lite extra mat i frysen att ta till! Under helgen lagar jag ibland storkok av tex köttfärssås eller andra pastasåser som går bra att frysa in, och så är det bara att ta fram och tina när man kommer hem på måndagseftermiddagen med hungriga och tröt barn.
    Snabbt, smidigt och enkelt!

    Gilla

  22. Lisa profilbild
    Lisa

    Eftersom måndagar är rätt tråkiga så måste man ju äta något extra gott 😉

    Kyckling eller fläskfilé i god sås
    (många ingredienser men väldigt gott!!)

    4 kycklingfiléer eller ca 550 g fläskfilé
    1 msk grillkrydda
    1 tsk svartpeppar
    0,5 rödlök
    1/4 purjolök
    3 vitlöksklyftor
    1 dl vatten
    1 dl rött vin
    0,5 köttbuljongtärning
    0,5 grönsaksbuljongtärning
    0,5 kycklingbuljongtärning
    1 tsk sambal oelek
    1 tsk basilika
    1 tsk timjan
    1,5 msk balsamicovinäger
    1 msk kinesisk soja
    3 dl grädde
    1 dl crème fraiche

    Stek kycklingen eller fläskfilén ( båda i cm-tjocka skivor). Krydda med grillkrydda på ena sidan och svartpeppar på den andra. Hacka lök och purjo. Finhacka vitlöken. Låt det fräsa med kycklingen eller köttet det allra sista. Koka ihop vatttnet och vinet med buljongtärningarna. Häll det över köttet. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra en stund. Servera potatis, ris eller pasta till och en god sallad.

    Ska man göra något enklare är stekt falukorv med stuvad vitkål, rökt fisk med romsås och potatis eller kålröra inte heller helt fel..
    Kålröra är som kålpudding fast allt är ihopblandat så att det inte blir en grå torr ”platta” av köttfärs =)

    Gilla

  23. Josefine profilbild
    Josefine

    Denna superenkla och goooda rätt passar utmärkt att göra en tråkig måndag! Och perfekt att göra storkok av och frysa in så har man nästa måndag också 🙂

    Lövbiff med sting

    400g lövbiff
    1 msk curry
    ½ tsk salt
    ½ krm svartpeppar
    1 msk soja
    ½ tsk sambal oelek
    2 pressade vitlöksklyftor
    2 dl grädde (valfri sort)
    ½ köttbuljongtärning

    Strimla köttet och bryn det några minuter tillsammans med curryn. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra 5 minuter. Servera med pasta och grönsallad. Klart! 🙂

    Gilla

  24. Martina profilbild

    Måndagar då kör vi ofta på rester ifrån söndagsmiddagen om det finns något kvar, annars ska det vara något lättlagat, tex den här Kycking curry, använder man färdiggrillad kyckling går det på ett huj: http://matochodla.blogspot.com/2010/01/kyckling-curry-med-majs-och-artor.html

    Gilla

  25. Maria profilbild
    Maria

    Mitt måndagstips är cowboysoppa. En underbart god soppa som ingen vill missa. För 4 pers. behöver man:

    300 g köttfärs
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    3 potatisar, tärnade
    1 stor paprika, tärnad
    3 msk tomatpuré
    1 dl grädde
    5 dl standardmjölk
    1 msk kalvfond
    1 tsk torkad oregano
    salt och svartpeppar
    färska örter

    Gör så här:

    Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt.
    Tillsätt potatis och paprika och fräs i ytterligare någon minut.
    Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
    Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med färska örter.

    Till soppan kan man gärna servera färsk bröd. Jätte gott! Prova!

    Gilla

  26. Yvonne profilbild

    12st tunna pannkakor

    3 stora ägg
    2 1/2 dl vetemjöl
    6dl mjölk
    3msk smält smör, ev extra smör till stekning.

    Vispa ihop ägg, mjöl och ett par dl av mjölken. Späd med resterande mjölk efter hand och rör till sist i det smälta smöret.

    Låt smeten svälla en stund innan pannkakorna gräddas.

    poff

    Gilla

  27. Camilla ~ elmida.se profilbild

    Varför inte lyxa till det lite med världens godaste kycklingpaj!
    Den här pajen finns inget direkt recept på, utan är ett “ihopkok”
    Sååå ljuvligt god!!!

    1 stor smördegsplatta eller 5 små
    1 grillad kyckling
    1 pkt bacon (100-150 g)
    1 banan
    2,5 dl bechamelsås
    1 vitlöksost
    1 vitlöksklyfta
    2 dl creme fraiche

    Rensa kycklingen och knaperstek bacon.
    Koka 2.5 dl bechamelsås, rör ner 1 burk vitlöksost, (creme bonjour el liknande) Pressa i en vitlöksklyfta och rör sedan ner 2 dl creme fraiche.

    Klä en form med smördegsplattorna, behöver ej kavlas ut.
    Lägg i kyckling, bacon, banan och häll sedan över såsen.
    Lägg några remsor smördeg uppepå som dekoration.

    Grädda i ugnen i 160* ca 60 min.
    Servera med en god sallad.

    Gilla

  28. Magnus Löwengren profilbild
    Magnus Löwengren

    Köttfärsröra är en bra och enkel måndags middag

    500 g köttfärs
    1 gul lök
    1 purjo
    2 paprikor
    1 burk champinjoner
    1 crem fraiche bruk 2 dl
    1 burk majs

    1 buljongtärning kokas med 5 dl vatten. Fräs champinjoner,lök,purjo, paprika, sedan köttfärs. Rör sammat allt salta och peppra. ( aromat salt + peppar )

    servera med god sallad och ris

    Gilla

  29. Malin profilbild

    Varför inte starta veckan med att äta fisk? Här kommer mitt middagstips: http://getiton.blogg.se/2009/june/utkast-har-last.html

    Gilla

  30. Lena profilbild
    Lena

    Varför inte piffa till ugnsfalukorven? Varva korvskivor med tomater och lök, blanda 1 del aivarrelish och 2 delar créme fraiche och häll över. Toppa med riven ost och in i ugnen, Plättlätt en måndag och gott även för de mindre i familjen.

    Gilla

  31. Eva-Marie Åhrlin profilbild

    Pasta i enkel och god tomatsås.


    Pasta i enkel tomatsås. Gott, lätt och går fort. Kan även förberedas, blir bara godare. Blir min måndagsmiddag o morgon iaf, då jag har nätt med tid när jag kommer hem eftersom jag pendlar mellan Gävle och Uppsala.

    Gilla

  32. Anna profilbild

    Snabbaste snabba, såsen är tom klar innan pastan är färdigkokt. Inte mycket att hacka eller skära heller (bara löken)

    Snabb tonfiskpasta

    2 burkar tonfisk i vatten
    2 små gula lökar
    2 msk rapsolja
    5 dl lätt creme fraiche
    2-3 msk tomatpuré
    salt
    svartpeppar

    Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
    Skala och hacka löken. Låt tonfisken rinna av.
    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och tonfisk snabbt. Tillsätt lätt cremefraiche och tomatpuré och koka upp. Smaka av med salt och peppar
    Servera med nykokt pasta. Dra ett par varv med pepparkvarnen över pastan.

    Gilla

  33. Sofie profilbild
    Sofie

    Mitt snabba tips är Arlas tomatsoppa;

    http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14854

    Själv brukar jag ha i lite vitlök, oregano mm. Vad man känner för helt enkelt. Gör lite vitlöksbröd och servera till.

    Snabbt & gott!

    Gilla

  34. Bella profilbild

    Här kommer det enklaste middagstipset som både barn och gamla tycker om. Detta recept har fått mycket beröm!

    2 pkt bacon
    2 förp krossade tomater
    0,5 dl grädde
    2 vitlöksklyftor
    Basilika, salt & peppar

    Klipp baconet i bitar, stek baconet tills det fått lite färg. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Servera med pasta

    Smaklig måltid! 🙂

    Gilla

  35. Linda profilbild
    Linda

    400 g kycklingfile
    1-2 msk röd currypasta
    1 burk kokosmjölk
    1-2 msk fisksås
    en nypa socker
    pressad lime

    Kaffirlime blad

    Strimla kycklingfilen och bryn i en panna. Tillsätt currypastan och låt fräsa en liten stund. Tillsätt alla ingredienser utom kaffirlime blad och låt koka 10-15 min. Strax innan servering tillsätter du kaffirlime bladen.

    Servera med wokgrönsaker, ris och nötter.

    Gilla

  36. Elin profilbild
    Elin

    Linsgryta/soppa.

    Fräs lite lök, ha i röda linser, häll på vatten och buljongtärningar, låt koka 10 min. Krydda efter smak, gärna med garam masala och/eller spiskummin. Häll ev i krossade tomater och majs och andra grönsaker efter smak och vad som finns hemma. Toppa med rikligt med persilja (fryst funkar utmärkt). Servera ev med ris.

    Gilla

  37. Monica profilbild
    Monica

    På måndagar blir det alltid korv av något slag hos mig. Det passar bra eftersom det är snabbmat och jag är väldigt trött på måndag em. Korv Stroganoff eller Isterband med stuvade makaroner är mitt förslag.

    Gilla

  38. Sofie profilbild

    Bästa middagstipset är ugnstekt falukorv med potatismos. Det kan kännas lite tufft att skala potatisen och skära upp ost, äpplen, lök och tomat, men när allt det är fixat är det bara att pynta korven och köra in den i ugnen och lägga potatisen i grytan. Sen sköter det mesta sig själv.

    Ingredienser
    1 falukorv
    1 äpple
    1 tomat
    1 lök
    Ost
    2 msk senap
    6 potatisar
    Smör efter smak
    Mjöl efter smak
    Salt och peppar

    How to do it?
    Koka potatisen.
    Skär små jack i korven och lägg den i en ugnsfast form.
    Skär tomat, lök, äpplen och ost i skivor.
    Snurra in äpplebitarna i osten och för ner i jacken i korven.
    Lägg lök och tomat runt om.
    Bred på senap som en glasering över korven.
    In i ugnen, 200grader, 25min.
    Mosa potatisen tillsammans med smör och mjölk efter smak.
    Krydda.
    Klart!

    Gilla

  39. Maria Andersson profilbild
    Maria Andersson

    Här kan det blir kassler ca 800gr som jag skivar och lägger i en form…tärna över rå bacon och strimla två röda lökar svartpeppra lite..blanda 5 dl grädde och en flaska felix chilisås och slå över..in i ugn ca 25 minuter 200 grader, severa med ris!! Överraskande gott och enkelt!!

    Gilla

  40. Lantisen profilbild
    Lantisen

    En gammal hederlig ugnspannkaka med valfritt innehåll är inte fel. Varför inte fräsa på lite bacon och ha på en härlig, fluffig pannkakssmet där vi gör slut på gammal mjölk och ägg?! Sköter sig själv i ugnen medans kocken gör någonting annat..;-) varför inte njuta av den fina vårsolen?!

    Gilla

  41. Camilla profilbild
    Camilla

    Hmm, kunde inte välja en så jag bjussar på två 🙂

    Afrikansk fläskfilé, 4 portioner

    500 g fläskfilé
    Lite smör att steka i och salt och peppar att krydda med

    Till såsen:
    2 msk smör
    1 msk curry
    1 ½ msk vetemjöl
    2 dl vatten
    2 dl grädde (valfri sort)
    ½ buljongtärning
    1 mosad banan
    1 pressad vitlöksklyfta
    c:a 2 msk citronsaft
    Salt

    Stek köttet i lite smör och salta och peppra.
    Fräs smör och curry. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med vatten, grädde och smulad buljongtärning. Låt koka 3-5 min. Rör ned den mosade bananen. Smaksätt med vitlök, citron och salt. Lägg ned köttet i såsen och servera tillsammans med ris.

    Köttfärs- och rislåda

    Koka ris. Lägg det i botten på en ugnsfast form. Bre ut creme fraiche över riset. Stek köttfärsen under tiden riset kokar och krydda efter smak. Häll röran över creme fraichen i formen. Skiva tomater och lägg på. Överst lite riven ost. In i ugnen 200° c:a 10-15 min.

    Frågar man dock min dotter så är svaret givet och det gäller ALLA dagar; färdigköpta köttbullar och makaroner, ha ha 😉

    Gilla

  42. Anders profilbild
    Anders

    En rätt som går snabbt och smakar underbart!
    Spaghetti med chili, vitlök och olivolja (från Glenn Strömberg)
    Recept 4 pers
    300g spaghetti
    1msk torkade chiliflakes
    4st vitlöksklyftor
    1/2 dl olivolja
    2msk finhackad persilja
    70g riven färsk parmesanost
    Salt och svartpeppar

    Koka pastan enligt paketet. Hetta upp en stekpanna på mediumhög värme, fräs vitlök och chili i olivolja, blanda ned den kokta pastan. Avsluta med salt, peppar, persilja och riven parmesanost.

    Går att variera med räkor, men jag kör den alltid utan. Snåla inte på parmesanosten!! Smaklig måltid

    Gilla

  43. Lena Eriksson profilbild
    Lena Eriksson

    Från ”Rutiga kokboken”:
    Kycklingpaj

    4 pers
    I grillad kyckling
    200 g champinjoner
    8 små gula lökar (jag tar två lagom stora)
    2 röda paprikor
    2 msk smör/margarin
    2 msk mjöl
    3 dl kaffegrädde (jag tog en smal variant men kaffegrädden är perfekt…)
    ½ dl vatten
    salt, peppar, paprika
    pajdeg man för själv eller smördeg
    ägg att pensla med

    Bena ur och skär kykclingen i bitar.
    Skölj och skiva svampen, paprikan och löken.
    Stek tillsammans, strö över mjölet, rör om och späd med grädde och vatten.
    Blanda ner kycklingköttet, krydda och låt koka ihop i 5 minuter. Häll i smord, ugnsfast form.
    Lägg pajdeg/smördeg som ett lock ovanpå och pensla, stick några hål i locket.
    In i ugn på 225 c, tills locket fått önskad färg, ca 10 min.
    servera med ris och valfri sallad.
    Njutbart och snabbt!
    Lena

    Gilla

  44. Anki profilbild

    Fisk kan väl passa bra på en måndag, oftast blir det ju mycket kött på helgen (iaf hos oss). Detta receptet provade vi för ett tag sen och det var gottigt!

    Fetaostgratinerad torsk med spenatpotatismos.
    400 g torskfilé
    100 g fetaost
    1 vitlöksklyfta
    2½ dl mellangrädde
    Mos
    1 kg potatis
    250 g frusen hackad spenat
    1½ dl mjölk
    1 ägg
    Gratinering
    riven ost och svarta oliver
    Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Koka potatisen, mosa och späd med mjölk. Rör i ägget och smaka av med salt och peppar. Krama ur den tinade spenaten och rör ner i moset. Mosa fetaost och rör samman med grädde och pressad vitlök. Klicka mos runt fisken och slå fetaoströran på fisken. Strö på riven ost och oliver, ställ i ugnen på 225 grader i 30 minuter.

    Lycka till!
    Anki och Håkan

    Gilla

  45. Sandra profilbild
    Sandra

    En favorit här hemma är en supergod pasta med tomat och fetaost som är både snabb och enkel att göra.
    Ingredienser:
    4-5 tomater
    1 rödlök
    fetaost
    grädde (vi använder oftast matlagningsgrädde)
    tomatpuré
    sambal oelek
    oregano

    Gör så här:
    Fräs rödlöken i lite olja och tillsätt sedan tomaterna, som gärna får vara skurna i lite större bitar. Smula ner fetaost efter tycke och smak och tillsätt sedan grädden. Ha på lite tomatpuré, en gnutta sambal och oregano och låt puttra en stund. Servera med pasta, här föredrar vi penne-pasta, och en god sallad.
    Så gott!

    Gilla

  46. Karin W profilbild

    Här kommer mitt middagstips som vi åt häromdagen, jag håller tummarna!
    FYLLDA CHORITZOKORVAR
    3 choritzokorvar
    5 färska champinjoner
    1,5 dm purjolök
    12 små körsbärstomater
    1 dl mjukost av något slag
    1,5 dl riven ost
    1 msk smör

    Hacka champinjoner och purjo i bitar och fräs det i smöret.
    När det fått lite färg så rör ner tomaterna i halvor.
    Gör ett snitt i korvarna och lägg dom i en liten ugnsform.
    Lägg hälften av svampfräset runt korvarna och blanda resten med mjukosten.
    Kläm ner fyllningen i och på korvarna (använd lite våld här!)
    Strö riven ost över och gratinera i ugnen tills allt blir varmt och osten fått färg, själv glömde jag både temperatur och tid!

    I den kokta potatisen hade jag i en rejäl klick smör, standardmjölk, gräslök,och koriander (blir gott med vilken färsk ört som helst), riven muskotnöt är ett måste och till sist salt och nymalen vitpeppar. WROOOM några varv med elvispen och man har ett fluffigt mumsigt mos!

    Gilla

  47. Sofia profilbild
    Sofia

    Ett supergott och enkelt middagstips är pasta med laxsås.
    Ta 200g rökt lax och skiva den. Fräs 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta lätt. Tillsätt färsk blad spenat ca. 100g och låt det fräsa med. Därefter häll på 3dl grädde, 1dl creme fraiche och koka ihop. Till sist lägg i laxen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Under tiden kokas spaghetti/tagliatelle. Riktigt smaskigt!

    /Sofia

    Gilla

  48. MalinSt profilbild
    MalinSt

    På måndagar äter vi mycket rester från helgen som varit, men ibland finns det inga sådana – och då blir det något enkelt som tillexempel pytt i panna (ibland köpt – ibland hemmagjord) med inlagda rödbetor och stekta ägg!

    Kram

    Gilla

  49. Jennie profilbild

    Måndagar är härliga, när kvällen är kommen är det ju en hel vecka kvar till nästa måndagsmorgon och då vardagslyxar jag gärna till det med en Lövbiffspanna med Pasta!

    Strimla lövbiff och skiva champinjoner tunt. Hetta upp en panna med smör och fräs till svampen med en pressad vitlöksklyfta, lägg åt sidan och bryn lövbiffen. Lägg tillbaka champinjonerna, slå på matlagningsgrädde, kalvfond, dijonsenap efter smak, peppar (gärna ”pepparmix” från kockens), salt och dragon! Låt puttra ihop och servera med tagliatelle, broccoli och ev. sallad.

    Snabbt och smidigt, ljuvligt gott! ヅ

    Gilla

  50. Johanna Lööw profilbild

    Jag måste rekommendera följande:

    Vit & Röd Kebabsås

    Fläskfile med sötpotatis i ugn. Super lätt och så himla gott.. Lite vardagslyx så där en trött och tråkig måndag!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect