
Ibland finns det mycket smått och gott i kylskåpet trots att det ser himla tomt ut! 😀 Har man bara ägg hemma kan man svänga ihop den mest fantasiskt goda omeletten efter den andra. Perfekt maträtt att öva upp improvisationen på dessutom! Här blev det en bondomelett med bl a. kokt potatis och spenat. Snabbare lunch får man leta efter! Och sååå gott! Lätt som en plätt!
Det här behöver du :
1 gul lök
5 ägg
1 dl grädde
1 ask färsk babyspenat
2 stora kokta potatisar
2 tomater
Fetaost
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Knäck äggen i en skål och tillsätt grädden. Rör försiktigt med gaffel, bara så äggen blandas ihop något. Hacka löken och fräs på i stekpannan. Slå äggsmeten i stekpannan över löken. Vänd ner den färska spenaten. Skiva eller tärna potatisen & skiva tomaterna. Lägg ner i stekpannan. Smula över fetaosten och salta & peppra. Sänk värmen och låt omeletten stekas ca 10 min. Rör lite då och då i botten och runtom kanterna så det inte blir vidbränt.

färsk spenat är gott, men efter ett par dagar i kylskåpet brukar den börja se tråkig ut så då åker den ner i omelett för de mesta! 😀

Lämna en kommentar