
Joline har varit i farten igen! Idag medans jag höll på med kvällsmiddan höll hon mig sällskap i köket och tillverkade dessa supergoda muffins! Det är inga söta muffins utan frukostmuffins, eller brödmuffins hon har bakat! Mjöl & torra ingredienser rörs snabbt ihop med filmjölk eller yoghurt. Ingen jäsning utan skjuts in i ugnen direkt! Jag brukar baka filmjölkslimpor med lingon ibland och detta är en variant på det receptet. Som smaksättning valde hon rårörda lingon samt ekologiska valnötter. Ni behöver inte undra om dom är goda… Dom är MEGAGODA!! Och framförallt busenkelt för en 7-åring att fixa! 😀
6st stora muffins
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl special fullkorn
1½ dl havregryn
1 ½ dl valnötter (lätt krossade)
1½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
—
3 dl yoghurt (naturell)
2 msk sirap
1½ dl rårörda lingon
GÖR SÅHÄR:
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt, sirap & lingon. Häll upp i muffinsformar. Grädda i 175 grader ca 45 min.

Joline använde muffinsformen av silikon för hon tycker den är rolig! 🙂 Muffinsformarna gjorde hon av bakplåtspapper som hon klippte ut cirklar ur & tryckte ner.

Smeten ser nästan ut som jordgubbsglass tyckte Joline!

Det yttre säger egentligen inte så mycket om en muffins, det är ju inkråmet man vill åt! 🙂 Dessa muffins blev riktigt saftiga, så något pålägg behövs inte!

Ett gott alternativ till frukost, kvällsfika, mellis, picknick etc etc…



Lämna en kommentar