Här kommer resultatet och smakbetyg från skinksteken jag experimenterade med häromdan. Och av rubriken att döma så borde ni inte hoppas på nån smaksensation… Nä, det blev riktigt vidrigt rent ut sagt! Så där gick 9 timmar till spillo av förväntan och en hel skinkstek i soporna!! 😦

Men liiite nöjd är jag ändå för det jag EGENTLIGEN ville uppnå var ju att skinksteken skulle bli SAFTIG! Saftig blev den verkligen med den långa stektiden. Den näsan smälte i munnen och blev hur mör å fin som helst! MEN den smakade inte bra! Om jag kunde stilla min nyfikenhet lite ibland och prova EN sak i taget istället för två samtidigt.

FELET bestod av den rökta bogen som jag strimlade över köttet och fick steka med i lergrytan… Det luktade väldigt gott till en början, men när jag tog ut den ur ugnen och lyfte på locket så visste jag direkt att jag skulle bli besviken… Röksmaken blev för kraftig och säkert blev det något konstigt med ett så pass rökt kött som ”kokat” med i en lergryta i 9 timmar också… Stekskyn provsmakade jag lite på en tesked men fick spotta ut…

Nästa gång kommer jag att göra likadant, men utan något rökt kött tillsatt

  • Lergryta
  • ca 1,5 kilo skinkstek
  • Ugnstemp : 80 grader
  • Stektermometern : 65 grader
  • Ca tid : 9 timmar
  • Buljong : vitt vin, kinesiskt soya, chilisås, lite tabasco, en nypa farinsocker och massor av svartpeppar. En skvätt grönsaksfond och en skvätt kalvfond.


Inte bra… Inte bra…

12 svar till ”9 timmars misslyckad skinkstek…”

  1. Johanna profilbild

    Ser kanonfin ut men lång tid och lågtempa rökta produkter kan nog vara lite vanskligt…
    Sista timmen hade nog varit perfekt att ha med fläsket

    Gilla

  2. Kerstin profilbild
    Kerstin

    Men den ser helt perfekt ut. Saftig och fin 🙂 Det kan vara en idé till helgens kalas, men utan det rökta.

    Gilla

  3. Anki profilbild
    Anki

    Vad synd! Men det är av misstagen man lär sig. F ö håller jag med Johanna om att du kanske skulle ha tillsatt det rökta fläsket på sluttampen.

    Gilla

  4. Karin profilbild

    Även proffsen misslyckas ibland! Men det är sällan du misslyckas Linda. Har provat ett flertal av dina recept och har inte blivit besviken hittills 🙂
    Stor kram!

    Gilla

  5. Josefin profilbild

    Rökta saker har ju en förmåga att smaka riktigt unket vid långa tillagningstider. För övrigt ser den tokläcker ut, och så mört…smaskens!

    Gilla

  6. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Ååå…vad tråkigt! Hoppas att du inte satt hungrig i 9 timmar och väntare…:)

    Gilla

  7. sabina profilbild

    åh typiskt.
    men det såg gott ut i alla fall. 🙂

    Gilla

  8. Lena profilbild

    Förstår din besvikelse! Själv hade jag väl satt mig på golvet och grinat! Efter att jobbat så – man jobbar faktiskt mentalt när maten man är nyfiken på står i ugnen – och få så katastofalt resultat och grusade förhoppningar!
    Men nu vet du och nästan gång blir det kanon!
    Tröstkram!

    Gilla

  9. Martina profilbild

    Stackare! Trist att lägga så många timmar på något och sedan blir det inte bra 😦

    Gilla

  10. Sara profilbild

    Vad tråkigt, hoppas det blir bättre nästa gång!

    Gilla

  11. Mille profilbild
    Mille

    Det är inte dig det är fel på.
    Ingen glad gris blir ingen god skinka helt enkelt. Här i huset är det slut med grisprodukter, om jag inte hittar Änglamark, eller kravmärkt förståss.
    Läser fortfarande om hur de knipsar knorrarna, och att de får stå på betonggolv utan strö, så nu är det nog.
    Äggröran testade jag, och det var super gott m kaviar och en kopp tea, tack för det 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect