
God fortsättning på er!
Hoppas ni haft ett riktigt härligt nyårsfirande allihopa. Här kommer lite bilder från nyårsmaten igår. Vi sadlade om menyn som från början var tänkt Filé Mignon med black n´White sås. Dagen innan nyårsafton fick jag en låda med delikatesser från Ridderheims och då bestämde vi oss för att det fick bli exotisk planka med kallskuret kött, potatisgratäng och apelsinbomber till dessert. En liten löjromstoast åt vi till förrätt också! Recept & bilder på apelsinbomberna kommer inom kort! 🙂

Fjällpastrami & vedrökta revbensspjäll samt vedrökt fjällbog! Pastramin blev snabbt en stor favorit. Riktigt saftig och mör och rejält kryddad! Barnen tyckte om revbensspjällen, mild röksmak och väldigt möra. Nästan allt kött kunde man nypa bitar av med bara fingrarna så mört va de!

Rostbiffen är min absoluta favorit bland kallskuret kött och den här biten gjorde mig inte besviken, riktigt saftig och perfekt sälta & ganska stark kryddning runtom. Absolut inte torr och tråkig som en del rostbiff kan vara!

Flatrökt fjällskinka var nog den som tilltalade samtliga mest, god till gratängen och frukten men framför allt en höjdare som drinktilltugg.

En otroligt god meny där ridderheims får gott betyg rakt igenom för sitt e-nummerfria kött utan tillsatser! Ett stort plus i kanten för de! Melon, vindruvor, kiwi, carambola, lime, papaya & tamarillo var otroligt goda frukter till köttet och med lite färska örter som pricken över i:et! 🙂

Lämna en kommentar