
Ännu ett recept med pepparmint! Men inte så starka som mannens Minttu! 😉 Här kommer mintsmaken väl till pass tillsammans med de söta i marängen som en fin brytning! En gott alternativ med denna smak till marängswiss och chokladsås! Receptet är inte krångligt alls och marängerna blir luftiga och lite sega i mitten! Förvara i stora glasburkar med lock eller varför inte som gå-bort-present!
16 st stora
Det här behöver du :
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm salt
1 krm ättika (Perstorps)
1 tsk pepparmint Arom (Dr. Oetker)
GÖR SÅHÄR :
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker, salt, ättika och arom. Fortsätt vispa marängsmeten över vattenbad (sjudande, ej kokande) tills marängen blir sidenblank. Fyll en spritspåse och spritsa ut marängerna på bakplåtspappersklädd plåt. Torka i ugn på 100 grader ca 2 timmar.

Äggvita, socker, ättika, salt & pepparmint

Äntligen får jag chansen att prova nya spritsen från Tupperware också!

Klara för att torkas i ugnen!
Fler recept på maräng :
Ryska kyssar

Marängtårta med Rice Crisp (Pinocchiotårta)



Lämna en kommentar