
Alla helgons helg är över! Och självklart har den varit fylld av busiga barn (eller vänta nu, de va visst en häxa och en lieman vi hade) 😉 Bus eller godis, stim & stoj. Ett besök på kyrkorgården och alla tända ljus som lös upp i mörkret är verkligen otroligt vackert… Senare till kvällen hade vi middagsgäster och det bjöds på fylld kotlettrad, potatisgratäng, rödvidssås och sallad! Gott gott! 🙂 Här kommer receptet på en mycket god fyllning till hel benfri kotlettrad. Fyllningen går självklart att variera med precis vad man själv tycker!
Det här behöver du :
ca 1 kilo benfri kotlettrad
2 hg rökt skinka
1 ask philadelfiaost
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Putsa kotlettraden från hinnor. Skär ett längsgående snitt genom hela köttbiten ca 2cm tjockt, fortsätt tills hela kotlettraden är uppskuren till en bred platta. Svårt att förklara i ord de här, men ni förstår nog principen… 🙂 Finhacka purjolök och strimla skinka, blanda ihop med philadelfiaosten och riv ner vitlöksklyftorna, blanda väl och smaka av med salt & peppar. Bred ut röran på köttet och rulla ihop. Bin upp köttet med steksnöre. Stek på hastigt i stekpannan så köttbiten får fin färg. Dra några varv med pepparkvarnen och salta. Slå in hela biten i aluminiumfolié, använd stektermometer och stek köttet på 160 grader tills termometern visar 70 grader. Låt vila ca 10 min före du skrivar upp köttet.

Att fylla en kotlettrad ger ett mycket gott och saftigt kött!

Fyllningen kan du variera med vad du vill. Soltorkade tomater, kapris, oliver, cremé bonjour, parmaskinka, etc etc…

Stek på hastigt bara så ytan får fin färg. Stek i ugn på 160 grader tills innertemperatur på köttet visar 70 grader. Låt köttbiten vila ca 10 min före du skär upp den i skivor.

Små krypande spindlar gästade oss på middagsbordet denna helg också! 🙂

Lämna en kommentar