hel_benfri_kotlett
Alla helgons helg är över! Och självklart har den varit fylld av busiga barn (eller vänta nu, de va visst en häxa och en lieman vi hade) 😉 Bus eller godis, stim & stoj. Ett besök på kyrkorgården och alla tända ljus som lös upp i mörkret är verkligen otroligt vackert…  Senare till kvällen hade vi middagsgäster och det bjöds på fylld kotlettrad, potatisgratäng, rödvidssås och sallad! Gott gott! 🙂 Här kommer receptet på en mycket god fyllning till hel benfri kotlettrad. Fyllningen går självklart att variera med precis vad man själv tycker!

Det här behöver du :
ca 1 kilo benfri kotlettrad
2 hg rökt skinka
1 ask philadelfiaost
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa kotlettraden från hinnor. Skär ett längsgående snitt genom hela köttbiten ca 2cm tjockt, fortsätt tills hela kotlettraden är uppskuren till en bred platta. Svårt att förklara i ord de här, men ni förstår nog principen… 🙂 Finhacka purjolök och strimla skinka, blanda ihop med philadelfiaosten och riv ner vitlöksklyftorna, blanda väl och smaka av med salt & peppar. Bred ut röran på köttet och rulla ihop. Bin upp köttet med steksnöre. Stek på hastigt i stekpannan så köttbiten får fin färg. Dra några varv med pepparkvarnen och salta. Slå in hela biten i aluminiumfolié, använd stektermometer och stek köttet på 160 grader tills termometern visar 70 grader. Låt vila ca 10 min före du skrivar upp köttet.

kotlettrad
Att fylla en kotlettrad ger ett mycket gott och saftigt kött!

fylld_kotlettrad
Fyllningen kan du variera med vad du vill. Soltorkade tomater, kapris, oliver, cremé bonjour, parmaskinka, etc etc…

stek_i_ugn
Stek på hastigt bara så ytan får fin färg. Stek i ugn på 160 grader tills innertemperatur på köttet visar 70 grader. Låt köttbiten vila ca 10 min före du skär upp den i skivor.

halloween
Små krypande spindlar gästade oss på middagsbordet denna helg också! 🙂

4 svar till ”Fylld Kotlettrad”

  1. Lina profilbild
    Lina

    Här hemma hade vi kalkonmiddag med bla brysselkål och annat gott till. MUMS! Det är nog det bästa jag vet 🙂 Det är roligt att kolla på när pappa fyller och kryddar kalkonen också, man känner sig som ett barn igen som står och tittar och frågar förväntansfullt 😉 hihi.
    kram från en bloggläsare

    Gilla

  2. Karin W profilbild

    Perfekt! Jag ska laga kotlettrad på jobbet på fredag(jobbar i köket den här veckan, kuuul!)och hade en idé om att fylla den med något. Den blir lätt torr och tråkig tycker jag men jag härmar dig!

    Gilla

  3. Lindas viktresa med LCHF profilbild

    Men guuud va gott det såg ut..en perfekt måltid när man äter kolhydratfritt. =)
    Det blir säkert en alldeles underbart god sky av det där som man kan göra en sås på oxå.

    Gilla

  4. Annika Västerås profilbild
    Annika Västerås

    Jag hade ingen skinka eller purjo hemma. Så jag tog scharlottenlök, bacon och philadelphiaost. Det blev gott det med. Gjorde en champinjonsås till.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect