snabbakad_limpa
Ett snabbare bröd att baka än detta är nog svårt att slå! Filmjölkslimpor, utan jäst och utan jäsning! Ett himla smidigt röra-ihop-in-i-ugnen-bröd! Jäsmedel i brödet är bikarbonat och fungerar alldeles ypperligt till riktigt saftiga och hållbara bröd som du förvarar i kylskåpet! Två limpor blir det utav detta recept och bröden är bakade i brödformar.

Det här behöver du :
18 dl valfria mjölsorter
(Jag använde, 8 dl vetemjöl special med fullkorn, 4 dl havregryn och 6 dl grahamsmjöl)
2 msk bikarbonat
2 tsk salt

1 liter filmjölk
(jag mixade div. slattar hemma av både vanlig filmjölk och laktosfri A-fil)
3/4 dl tranbärssylt
3/4 dl ljus sirap
2 normalstora grovrivna morötter

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda dom väl i en stor bunke. Tillsätt 1 liter filmjölk och smaksätt med rårörd sylt, sirap & rivna morötter. Du kan variera dessa ingredienser till tex. lingon, vinbär, blåbär, och istället för morötter kan du använda råriven potatis eller rödbetor. Det blir riktigt saftigt och gott av lite rotfrukter i brödet! Rör ihop alltsammans och häll upp i två smorda avlånga brödformar. Grädda i 1 timme i 180 grader. Låt svalna på galler. Förvara i kylskåp.

filmjölkslimpa
Röra-ihop-degen är nu färdig för gräddning! Kan det bli ett mer snabbakat bröd?

bikarbonat_bröd
Efter 1 timme…

bröd
Och efter att bröden fått ”stå till sig” och svalna kan du skära upp och frysa in, eller förvara i plastpåse i kylskåpet. Bröden håller sig saftiga och goda 1 vecka i kylen!

morotsbröd
Smakar helt otroligt saftigt och gott!

17 svar till ”Röra-ihop-in-i-ugnen-bröd!”

  1. Emilies Skafferi profilbild

    Ja visst de är verklgen smidaiga dessa bröd, man kan variera dem nästan i det oöndliga också, plus att de är så goda:)

    Gilla

  2. Martina profilbild

    Jag som egentligen inte är ett bakfan älskar att baka dessa bröd eftersom man slipper ”knådamomentet”. Brukar själv göra ett bröd som kallas Omega-3 bröd. Recept finns här: http://matochodla.blogspot.com/2009/09/omega-3-brod.html

    Gilla

  3. Emmas Kök profilbild

    Vad gott med morotsbröd, blir riktigt sugen på att baka eget bröd nu!

    Gilla

  4. Anna J profilbild
    Anna J

    Åh så bra recept. Jag är ledig på onsdag och tänkte fördriva lite av den tiden med att stöka i köket. Har ingen tranbärsylt hemma men tar nog antingen lingon- eller blåbärssylt.

    Gilla

  5. Anki profilbild

    Spännande! Det här ska jag absolut prova.

    Gilla

  6. Camilla K profilbild

    Vad skoj att du bloggat om just detta…för ikväll hade jag tänkt blogga om mitt röra-ihop-bröd som jag bakade igår. Tror dock att dina limpor blev godare, så det här receptet måste jag testa!
    Kramar från Camilla i Motala

    Gilla

  7. Bevemyrs blogg profilbild

    Tranbärssylt har jag aldrig provat med, det ska jag göra, låter gott! Härlig blogg du har!/ Karin

    Gilla

  8. Anna/Frostrosor profilbild

    Vilket smaskigt bröd! Brukar oftast baka julbröd med bikarbonat. Själv har jag bakat örtbröd med torrjäst, gott det med!

    Gilla

  9. Katrin profilbild

    Jag gillar verkligen bikarbonatbröd, enkelt, saftigt och gott! Det är inte lika noga på mjölmängder heller. Jag brukar köpa fil eller yoghurt med kort datum för halva priset och baka järnet:)

    Gilla

  10. Hanna profilbild
    Hanna

    Ser gott ut! Men varför måste detta bröd förvaras i kylen?

    Hanna!
    Det MÅSTE absolut inte förvaras i kylen, det är jag som tycker det håller sig saftigare så. /Linda

    Gilla

  11. daniel profilbild

    Måste testa detta recept!
    Vi har två recept på filmjölksbröd på vår blogg, http://regnetsmat.wordpress.com/2009/10/06/annu-ett-filmjolksbrod/

    Gilla

  12. Lena Svensson profilbild

    Ja visst är dom söta de små liven 🙂 och busiga 🙂 Det här brödet låter väldigt gott det måste jag prova 🙂 Hoppas du har en bra dag
    Kram lena

    Gilla

  13. Bröd recept profilbild

    Mmm.. detta är numera personliga favoriten inom brödrecept!

    Gilla

  14. knxodkbpqaf profilbild

    fYmPwM <a href=http://ympdixdebuqo.com/ rel=nofollow”>ympdixdebuqo, [url=http://cmjvotwjxplf.com/]cmjvotwjxplf[/url], [link=http://uocypsyjhbdz.com/]uocypsyjhbdz[/link], http://frpbpewbusxw.com/

    Gilla

  15. Camilla profilbild

    Hej, jag vet att detta inlägg är relativt gammalt men jag kommenterar ändå 🙂 Ett tips är att ”bröa” de smorda formarna med lite linfrön eller rågkross, blir jätte got och ser superfint ut!

    Gilla

  16. Epic Fail Ulla profilbild
    Epic Fail Ulla

    Fyyyy , jag delade på receptet fyra gånger
    men råkade ta original måttet för salt (dvs för TVÅ limpor när jag egentligen bakade en HALV!!)

    Bytte dessutom ut sylten och morötterna mot tinade hallon och quinoa.

    Det smakar typ trolldeg med en hint av sura hallon! Har nu gömt
    limpan så att ingen råkar äta av den , tills jag kommer på om det går att äta den med något som balanserar smaken.

    Gilla

  17. loppan profilbild

    HELT LJUVLIG BLOGG, LJUVLIGA RECEPT, SUPER!!!!TACK ❤

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect