omelett1
En supersnabb turbo-lunch är aldrig fel när man har en massa annat att pyssla men ändå måste få sig nåt i magen! Och gärna nyttig sådan! Omelett svänger man snabbt ihop på nån minut och här har jag rensat kylen på diverse grönsaker som börjar se trista ut. Apropå äggen i omelett. Något jag funderat på länge nu… Jag är grymt äcklad av den där vita sega bollen som kallas ”äggsnodd” som sitter fast i gulan, den är seg och hård och inget jag vill ha med i en omelett eller annat heller för den delen. Förr så var inte dessa ”snoddar” så synliga i äggen som dom är nu… Vad beror det på tro? Det är bra mycket kladdigare att hålla på nypa bort dom men jag blir helt manisk när jag knäckt ägget! Bort, bort, bort!! Det är ju visserligen bara en tråd av äggvita, men sååå äckligt… Vill inte ha med dom där slemmiga snoddarna… Så detta är alltså en omelett utan slemsnoddar! 🙂 Fler därute som är anti mot dessa?

Grundrecept omelett :
3 ägg (utan snoddar)
2 msk kallt vatten
Salt
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Bara att vispa ihop lätt. Slå i het stekpanna och stek tills du är nöjd med konsistensen.

aggsnodd
Där är den!! Den lilla… Bort!!

omelett
Fin omelettsmet, jag steker den gärna på låg värme för jag vill inte ha nån bränd yta.

sallad
Lite plock av vad som fanns i kylen. Groddar, körsbärstomater och paprika. Groddarna blir väl inte så goda att lägga på omeletten i stekpannan så dom tar jag vid sidan om.

grundrecept_omelett
Halva omeletten med grönsaker. När du är nöjd med konsistensen, vik över ena halvan och ”tippa” av omeletten på en tallrik.

gronsaksomelett
Gott!!

31 svar till ”Omelett med Grönsaks-plock”

  1. annette profilbild

    hejsan!

    gillar din blogg skarpt så jag har faktist länkat den till min sida…hoppas att det är ok?

    Gilla

  2. Lena profilbild
    Lena

    Hej
    Jag tar också alltid bort ”navelsträngen”. Tror äggen tar längre tid på sig från hönsrumpan till matbordet numer så strängen hinner ”växa till sig” på vägen.
    Men det är bara ett antagande 🙂

    Gilla

  3. Miss CutiePie profilbild

    Haha trodde bara det var jag som var sån, men jag tar absolut bort dem!! Usch äcklas vid tanken på att äta upp den.. 😀

    Gilla

  4. receptomaten profilbild
    receptomaten

    Först ser man en ljuvlig bild, precis när man är som lunchhungrigast och börjar fantisera om att slänga ihop en omelett och sen läser man vidare och hela vägen fram till slemmiga grejer… yak 😉

    Fortfarande dock hungrig – kanske inte på omelett just 😉

    Med glimten i ögat, tack för lunchtipset!

    Gilla

  5. Anna profilbild

    Underbart gott!
    Du vet väl att det är äggens/äggets dag på fredag? 🙂

    Gilla

  6. Flisan profilbild
    Flisan

    Urk… Navelsträngen ser såååå äcklig ut!!
    Men omeletten var säkert super god 🙂

    Gilla

  7. lina profilbild
    lina

    Haha jag är likadan, tar alltid bort den där vita, i min familj kallar vi den vita saken för ”blipp”. hihi.
    Mindre blippar åt folket tycket jag 😉

    Gilla

  8. mamma profilbild
    mamma

    Ingen matlagning med ägg utan att ta bort strängen!!!

    Gilla

  9. En Smak Av Karin profilbild

    Ser jättefint ut! Omelett är verkligen en underskattad maträtt som man kan variera till tusen. Gott är det också! 🙂
    Ta hand om dig!
    Kram Karin

    Gilla

  10. Mona profilbild
    Mona

    Hahahaha! För några år sedan kunde jag inte ens äta ägg, jag hade precis insett att det är typ hönornas moderkaka och det äcklade mig något så otroligt. Så det är inte så konstigt att äcklas av äggsnodden 😉

    Omeletten ser väldigt god ut! Ska testa någon dag när jag har överblivna grönsaker 🙂

    Gilla

  11. bakmammorna profilbild

    mums det ser supergott ut! jag brukar äta hela ägget utan att tänka på trådarna…. men i fortsättningen kanske jag gör det!

    Gilla

  12. Katrin profilbild

    skratt Jag har aldrig riktigt reflekterat över de där slemsnoddarna, tur är väl det så slipper jag kladda;-)

    Gilla

  13. Anna profilbild

    Jisses sicken mumsig omelett! Jag tyckerom att klicka färskost övermina omeletter…de blir superkrämigadå! 🙂 Hoppas allt är finemang med er!!?? Apråpå Keldasåsen så passade den perfekt i tortellinigratängen! Imorgon ska jag göra moussaka med den! 🙂 Ha det fint!

    Gilla

  14. Inger profilbild
    Inger

    Jag brukar hälla ägget i ett mindre glas och ta hjälp av en tesked för att knippsa av snodden och dra upp den över kanten, för att sedan slängas. Så har jag gjort i många år – det blir inte så kladdigt då.

    Gilla

  15. Sandra profilbild
    Sandra

    ÅHHH jag blir så glad att någon mer än jag äcklar mig på det där!! Jag kallar dom också för ‘navelsträng’, haha! Jag brukar ta bort med två teskedar och då går det ganska lätt. Klarar inte av att baka något om jag vet att strängen finns kvar, eww!

    Gilla

  16. Minghetti profilbild

    Jag har aldrig tänkt på den lilla äggsnodden tidigare, men nu måsta jag säga att den ser riktigt läskig ut. Hm, jag kommer nog också att plocka bort den hädanefter. 🙂

    Gilla

  17. Josephine profilbild
    Josephine

    Ja, jag tycker den där vitasnodden är skitäcklig! Har inte tänkt på att den finns i gulan och att man kan ta bort den, men nu kan jag göra det och fortsätta njuta av en omelett! Tack för tipset! 🙂

    Gilla

  18. Helena Ljunggren profilbild

    Här åker allting ner i omeletten, jag känner aldrig sånt 🙂
    Schysst bild på schysst lunch!

    Gilla

  19. Annsofi profilbild
    Annsofi

    Hej!
    Bra blogg, mycket bra idéer. Jag kan bara hålla med – den vita snodden Måste bort!! Jag har alltid tagit bort den, därför att min mamma alltid tagit bort, därför att hennes mamma alltid tagit bort den. Så i vårt fall är det nedärvt!

    Kram Annsofi

    Gilla

  20. Hanna med magen profilbild

    Ååh gud vad jag har letat efter en bra matblogg och din verklar falla mig i smaken! 🙂

    du har dock inte receptet på skolan pasta med ost och skinksås? (A)
    Jag bara älskar den maträtten!
    eller Brunsåsen man fick! hihi :D.

    Kramar

    Gilla

  21. naemie47 profilbild
    naemie47

    Hej

    Vilken underbar matblogg..

    Kan man få länka din adress till min sida .. fast jag har inte matblogg utan cementgjutning..

    Fick man lägga till din blogg på facebook?

    Toppensida du har.. Har sparat ditt recept på nyponsoppa och ska ut o plocka mer.
    Det är ngt jag aldrig gjort.

    Tack för det..

    Ha en skön dag

    kram NAemie från Lysekil

    Gilla

  22. Jenny profilbild

    haha Jag gör EXAKT likadant när jag använder ägg i någonting! Tycker också de där slemsnodden är uräckliga…. brr…
    Din blogg är superbra!
    Kram Jenny

    Gilla

  23. Catrin profilbild
    Catrin

    Tänk, inte hade jag en aning om att det är så många som tar bort snoddarna i äggen. Det lärde jag och min syster oss av mamma och hittills har jag inte träffat på någon annan. Men nu inser jag att vi är flera! Tack förresten för en bra och inspirerande blogg.

    Gilla

  24. jenny profilbild
    jenny

    navelsträngen ja?! Blää… kan knappt äta kokta ägg längre pga den!! försöker också ta bort den innan jag gör omelett eller pannkakor…
    Härlig matblogg måste jag säga också! Hit kommer jag att återkomma många gånger!

    Gilla

  25. Caroline profilbild
    Caroline

    Usch och fy för den där äckliga snodden!! (jag brukar kalla den för navelsträng).. pillar alltid bort den ur mitt frukostägg!!

    Gilla

  26. Wojtan ♥ Vinn valfri barnsko hos mig! profilbild

    Hej

    Tänk att det finns fler som mig 🙂
    Trodde att jag var ensam om min mani med att ta bort den där äckliga snodden. Min man blir galen på mig när han ser att jag jagar den lilla jäkeln!
    Underbara bilder och recept som vanligt här!

    Trevlig helg!

    Kram Wojtan

    Gilla

  27. Johanna profilbild

    Tycker inte heller om äggsnodden… Inte för att den är äcklig så men lite segare än jag vill ha den…

    Men jag tycker nog att den var ÄNNU större på de ägg som kom från våra egna hönor.

    Har fått för mig att det hänger ihop med tjocka hårda skal och välmående hönor..

    Gilla

  28. Emma profilbild

    Haha, jag brukar också ta bort den där snodden. Oftast jagar jag runt den i bunken med en liten sked, inte det lättaste att få upp den! 😉

    Gilla

  29. Voffsan profilbild
    Voffsan

    Hej! Böngroddar är absolut jättegott att steka i olja. Det ska vara lite finstrimlad salladslök och lite lite färsk ingefära. Asiatisk rätt som min mor brukade laga till mig ; o )

    Tack för din underbara blogg!

    Gilla

  30. Rebecka profilbild
    Rebecka

    I min familj kallar vi det för ”älsk” och vi tar alltid bort den. Knäcker ägget i en kopp och fiskar upp ”älsken” med en sked. Ganska lätt!

    Äter aldrig kockt ägg 😛

    Trevligt o höra att man inte var ensam om denna ”idé” 😛

    Tack för en trevlig blogg!

    Gilla

  31. […] Här är ett annat recept på en omelett som verkar god. Och även fina inspirerande omelettfoton! 04 Nov Skrivet av Jag 4 november, 2009 at 08:50 Kategori: Övrigt. Lämna en kommentar. Fler inlägg Föregående: Lätt laxpasta Idag åt vi en snabblagad pasta. På förhand var jag mycket skeptisk – kan detta verkligen vara gott. Men det visade sig vara helt okej, … Nästa: Mörk chilichokladmousse toppad med havssalt Här kommer ett tips inför helgen; chokladmousse med chili och havssalt. En schysst efterrätt som är rätt mastig, så det räcker med en liten portion … […]

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect