
Nu börjar jordgubbssäsongen här gå mot sitt slut. De som går att köpa är ganska dålig kvalité på och gubbarna är väldigt små! Här tog jag tillvara på den sista litern till en smulpaj med rabarber och jordgubbar! Enkelt och så gott! Och det finns nog ingen godare kombination än dessa två till en smulpaj heller! 🙂
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram smör el. margaring
1 msk strösocker
1 dl strösocker
1½ msk potatismjöl
GÖR SÅHÄR :
Mät upp mjölet i en bunke, tillsätt sockret och riktigt kallt smör. Nyp ihop snabbt med fingrarna till en smulig deg. Fördela degen i en pajform. Du behöver inte smörja formen. Skölj och skär rabarber & jordgubbar. Blanda ihop socker & potatismjöl och vänd runt rabarberna & jordgubbarna i det. Fyll formen och grädda 175 grader i ca 30 min.

Smulpaj på gång!

Det ska vara rikligt med frukt! Inte snåla!

Färdiggräddad! Pudra över lite florsocker & servera med vaniljsås!

Lämna en kommentar