
Idag här hemma blev det kycklingssallad på menyn! Regnet öser ner ute så grillen får ledigt ikväll! 😀 En riktigt matig sallad som man står sig bra på! Massa goda grönsaker och härligt kryddad kyckling, som pricken över i:et rörde jag ihop världen enklaste dressing! Att det är ketchup i tycker barnen är knasigt! Men gott! En Rhode island passar till kalla pastasallader och har du bara filmjölk och ketchup hemma så går det också, men såhär gör jag min!
Det blir en rejäl sallad som räcker gott och väl till 4 port + 2 matlådor.
Det här behöver du :
4 kycklingfileér
kokt pasta för 4 port (Barillas gnoochi)
1 knippe rädisor
1 grön paprika
½ gurka
½ huvud isbergssallad
1 ask baby plommontomater
1 burk majskorn
GÖR SÅHÄR :
Kycklingfileérna grillar jag i ugnen till innertemp visar 70 grader på den tjockaste filén. Som kryddning, smälter jag lite smör och tillsätter riven vitlök, en finhackad chili, flingsalt, nymalen svartpeppar och citronjuice! Blir kanongott! Kyl fileérna efter tillagningen. Finfördela dom sedan i salladen med rena händer! 😀
Rhode Island Dressing :
1 burk cremé fraiche
1 msk gräddfil
4 msk ketchup
Nymalen svartpeppar
En nypa salt
GÖR SÅHÄR :
Bara att röra ihop alla ingrredienser och smaka av! Till kalla dressingar med cremé fraiche brukar jag köpa den ekologiska, den smakar verkligen mycket mer än den vanliga, stor skillnad faktsikt! Prova får ni se!

Nyskördade rädisor, precis sådär krispiga som dom ska vara! Rädisor passar extra bra till just kycklingsallad tycker jag!

Fräscht, gott och mättande och väldigt populärt även i de små munnarna! Kanske tack vare alla glada färger! 😀

Lämna en kommentar