kryddburken0000544
Det här var ett väldigt kort recept ser jag nu, men så gott och går snabbt som sjutton att fixa! Pesto är härligt och påminner om sommar tycker jag, doften av basilika är helt ljuvlig! Jag har röd & grön pesto, men tycker att den gröna passar bäst till pasta. Den röda är däremot himla god till fisk i ugn!

2 port
Det här behöver du :
Valfri kokt pasta till 2 port
1 hg pepparsalami
2-3 msk pesto
1 dl finriven parmesan

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan. Rör ner peston och finriv parmesanost över, blanda ihop! Strimla salamin och vänd ner i pastan. Smaklig måltid!

Grön pestosås :
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
1 dl pinjenötter
1½ dl olivolja
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Rosta pinjenötter lätt i stekpanna. Blanda alla ingrediensere utom oljan i en matberedare. Mixa till en slät konsistens, tillsätt oljan sakta på låg fart. Smaka av med salt & peppar. Förvara i tätslutande glasburk i kylen! För bättre hållbarhet brukar jag slå på lite extra olja så det täcker peston innan jag skruvar på locket!

5 svar till ”Pesto Pasta med Pepparsalami”

  1. Anna profilbild

    Det där såg himla gott ut!

    Gilla

  2. Nadja profilbild
    Nadja

    Pasta är alltid gott och svårt att misslyckas med. Tack för tipset.

    Nadja

    Gilla

  3. KarinW profilbild

    Vad gott det ser ut,oftast är det enkla så himla gott och ibland känner jag att man krånglar till det för mycket.Nu hoppas jag att jag får min pepparsalami som jag beställt. Kul att sportföreningarna inte bara säljer strumpor!
    Kram till dig

    Gilla

  4. Josse profilbild

    Ser jättegott och lätt nu. ska provas!

    Gilla

  5. lillatrollet profilbild
    lillatrollet

    Den ska jag prova! Lätt, snabbt och korta recept är precis min melodi 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect