
Det här var ett väldigt kort recept ser jag nu, men så gott och går snabbt som sjutton att fixa! Pesto är härligt och påminner om sommar tycker jag, doften av basilika är helt ljuvlig! Jag har röd & grön pesto, men tycker att den gröna passar bäst till pasta. Den röda är däremot himla god till fisk i ugn!
2 port
Det här behöver du :
Valfri kokt pasta till 2 port
1 hg pepparsalami
2-3 msk pesto
1 dl finriven parmesan
GÖR SÅHÄR :
Koka pastan. Rör ner peston och finriv parmesanost över, blanda ihop! Strimla salamin och vänd ner i pastan. Smaklig måltid!
Grön pestosås :
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
1 dl pinjenötter
1½ dl olivolja
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Rosta pinjenötter lätt i stekpanna. Blanda alla ingrediensere utom oljan i en matberedare. Mixa till en slät konsistens, tillsätt oljan sakta på låg fart. Smaka av med salt & peppar. Förvara i tätslutande glasburk i kylen! För bättre hållbarhet brukar jag slå på lite extra olja så det täcker peston innan jag skruvar på locket!

Lämna en kommentar