Spagetti & köttbullar i all ära men allt går att variera!
Här kommer en variant på mega-köttbullar fyllda med färsost kantarell och västerbottensost! Till detta tagliatelle och en ljummen grönsaksröra på ”precis-vad-du-har-hemma-grönsaker”! Idag blev det gurka, tomat, purjo & champinjoner! Smaklig måltid!

Det här behöver du :
1 kg blandfärs
½ dl ströbröd
2 msk potatismjöl
½ dl vatten
1 tsk salt
1 tsk paprikakrydda
1 krm vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienserna till köttfärssmeten, låt vila i kylskåpet ca 15-20 min. Förbered under tiden fyllningen. Blanda 2 små förp. creme bonjour med 2 dl finriven västerbottensost, salt & peppar i en skål. Smält smör i en stekpanna och ta ut ca 8-10 delar av köttfärssmeten till stora bollar (tennisbollar) Gör en urgröpning i mitten och fyll med ca 2 tsk oströra. Nyp ihop och forma till runda bollar. Bryn dem i stekpanna runt om några i taget. Lägg upp i ugnsfast form allt eftersom. Efterstek köttbullarna i 200 grader ca 20-25 min tills de är helt genomstekta. Servera till pasta, ris, potatis eller vad som önskas. Grönsaker vid sidan om. Fräs upp grönsaker i stekpanna med lite salt &  peppar, servera genast!

Fyllning :
2 förp. Creme Bonjour Kantarell
2 dl finriven västerbottensost
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk salt

13 svar till ”Jätteköttbullar med Kantarellost”

  1. therece profilbild

    mmmm…gott!

    Gilla

  2. ejmis profilbild

    Vilket härligt och enkelt recept! Det tackar jag för =)

    Gilla

  3. Tobbe profilbild

    Det där verkar riktigt läckert, ska provas… ler Passar på att tipsa om att Godare Mat har en sektion för matbloggar på sin länksida…

    Gilla

  4. Unga morsan profilbild

    Verkar jättegott! Ska testa till helgen tror jag.. =)

    Gilla

  5. mimmismat profilbild
    mimmismat

    Dina biffar måste provas vid tillfälle.:)

    Gilla

  6. ejmis profilbild

    Jag hoppas det är ok att jag lånar din bild och receptet till min blogg, kommer självklart att länka till dig. Hör av dig om det inte är ok så tar jag bort inlägget direkt.

    Gilla

  7. Daniel profilbild

    Kantalreller är så gott, dom börjar komma snart också då ska vi göra ett bröd med kantareller och tryffel. Hoppas allt är bra må så gott mvh Daniel

    Gilla

  8. Tezz profilbild
    Tezz

    Idag gjorde vi dina jätteköttbullar och mums tyckte alla i familjen även lilleman som är lite kräsen med maten.Och en 15åring sa ,mamma detta måste vi göra om 🙂 Och från en 15 åring ska man verkligen sträcka på sig att dom gillar det.Så sträck på dej och tack för dina goa recpet!

    Gilla

  9. newbiecooking profilbild
    newbiecooking

    Åh vad gott det här såg ut! Undra om det skulle funka med älgfärs? Tänker mest på vb osten?
    /Emma

    Gilla

  10. Tove profilbild

    D LÅTER MUMS.

    Gilla

  11. kryddburken profilbild

    Therece!
    Ja, absolut!

    ejmis!
    Så lite så! 🙂

    Tobbe!
    Tack för tipset, ska kolla in sidan!

    Unga morsan!
    Ja gör det, återkom när ni är mätta!

    mimmismat!
    Absolut, biffar i alla dess varianter är ju så gott!

    ejmis!
    Det är absolut ok! 🙂

    Daniel!
    det brödet lät spännande, hopaps du lägger ut recept & bilder så man får se!

    Tezz!
    Det tackar jag för! Inget dåligt betyg när kräsna tonåringar äter! 🙂 Hälsa familjen!

    newbiecooking!
    Älgfärs & västergottenost är en superkombination tycker jag! Prova & återkom med resultatet!

    Tove!
    Jättegott!

    Gilla

  12. Solan profilbild

    Waooow, vilka godingar. Det måste jag naturligtvis testa. Sedan jag hittade din blogg har jag aldrig problem med vad jag ska ha till middag. Jag går bara in här och kollar så, vips, är problemen lösta. Tack ännu en gång för alla fina recept du delar med dig av.Ha det gott. // Solan

    Gilla

  13. kryddburken profilbild

    Solan!
    du är så flitig i min blogg! jättekul! Och verkligen roligt att du får inspiration till middagstips! Du är go du!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect