Tacopaj är verkligen en paj med det lilla extra! Festlig och supergod!
6 – 8 port
Det här behöver du :
1 förp. färdigkavlad pajdeg
eller :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 msk grädde
1 msk vatten
1 äggula
Blanda alla ingredienser till pajskalet i matberedare och låt sedan degen vila en timme i kylskåpet!
500 gram nötfärs
1 gul lök
1 påse Santa Maria Tacokrydda
2 dl vatten
1 burk cremé fraiche (2 dl)
2 msk majonäs
2 ägg
3 dl riven ost
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Bryn färsen tillsammans med finhackad lök. Tillsätt kryddmixen och vattnet och låt puttra tills vattnet kokat in! Klä en ugnsfast form med pajdegen och häll i köttfärsröran. Blanda ihop cremé fraiche med äggen, majonäs & den rivna osten. Salta & peppra! Häll detta över formen, garnera med halverade tomater och grädda ca 30 – 40 min i 200 grader. Låt gärna pajen få ”stå till sig” en stund före servering! Servera med en god sallad!

Lämna en kommentar