tacopaj 
Tacopaj är verkligen en paj med det lilla extra! Festlig och supergod!

6 – 8 port
Det här behöver du :
1 förp. färdigkavlad pajdeg
eller :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 msk grädde
1 msk vatten
1 äggula

Blanda alla ingredienser till pajskalet i matberedare och låt sedan degen vila en timme i kylskåpet!

500 gram nötfärs
1 gul lök
1 påse Santa Maria Tacokrydda
2 dl vatten

1 burk cremé fraiche (2 dl)
2 msk majonäs
2 ägg
3 dl riven ost
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Bryn färsen tillsammans med finhackad lök. Tillsätt kryddmixen och vattnet och låt puttra tills vattnet kokat in! Klä en ugnsfast form med pajdegen och häll i köttfärsröran. Blanda ihop cremé fraiche med äggen, majonäs & den rivna osten. Salta & peppra! Häll detta över formen, garnera med halverade tomater och grädda ca 30 – 40 min i 200 grader. Låt gärna pajen få ”stå till sig” en stund före servering! Servera med en god sallad!

 

13 svar till ”Tacopaj”

  1. Kristin profilbild

    gud vilken härlig blogg (:

    Gilla

  2. Solan profilbild

    Länge sedan jag gjorde Tacopaj. Nu blev jag sugen igen. Glöm inte att tända ett ljus för lilla Engla kl 21.00 ikväll. ha det gott. // Solan

    Gilla

  3. maria profilbild

    Tacopaj är grymt gott 🙂

    Gilla

  4. Queen Sofie profilbild

    Snälla kan ni inte ta med fler nyttiga recept med lågt GI. Jag har gått ner 13 kg på 6 veckor (läs hur på http://www.queensofie.se) och nu ska jag börja äta mer. Kan INTE laga mat! Hjälp!

    Gilla

  5. johanna profilbild

    tack för besöket! Förstår din allergi men jag älskar programmet! Men prova gärna lasagnen, jag gillar den iaf.!

    Gilla

  6. maria profilbild
    maria

    Hej, tacopajen såg väldigt god ut ska prova den i helgen, en jättefin blogg med många goda recept.

    Gilla

  7. KarinW profilbild

    En bra festmysrätt som alla gillar. Har inte haft ägg och majjo på min,det får jag testa!

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Kristin!
    Va roligt att du gillar min Kryddburk!

    Solan!
    Engla finns i våra tankar… Lill-tjejjen har målat teckningar till henne med änglar, ledsna blommor och kors på som hon tagit med till dagis… :/ Helt oförståeligt att sånt här kan hända egentligen…

    Linda!
    Japp! 🙂

    maria!
    Visst är det!!

    Queen Sofie!
    Va duktig du är! Recept med lågt GI är lätt att modifiera sig till utfrån recepten som visas här på Kryddburken, det finns alltid alternativ och var inte rädd att ändra recept efter eget tycke! Kan du GI så är det enkelt! Plocka bort bröd, ris, pasta av de ”ljusa” slaget ersätt med mörkt & grovt!

    johanna!
    Jag ska absolut prova den lasagnen! S

    maria!
    Tackar & bockar! 🙂

    Karin W!
    Ja, majon gör faktiskt sitt ”lilla extra” i denna paj!

    Gilla

  9. Jessica profilbild

    Hello!
    Vad använder du dig av för färdig pajbotten? Jag har letat och letat, hittar ingenstans! Pajbotten är så jobbigt att göra 😀
    Tack för en GRYMT bra blogg!!

    Gilla

  10. kryddburken profilbild

    Jessica!
    Sara Lee har färdigkavlade pajbottnar på rulle, liksom smördeg & pizzadeg. Fråga i affären!

    Gilla

  11. jennie profilbild
    jennie

    åh, mums! när jag lagade tacopaj senast lade jag också i majs, paprika och lite chili – supergott med en fräsch sallad till!

    Gilla

  12. kryddburken profilbild

    jennie!
    Ja, det är ju så gott och ju mer man har i desto godare! Jalapeno & minimajs brukar jag variera med!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect