kryddburken0000317.jpg
En läcker god kycklinggryta med lite hetta som passar perfekt till pasta, ris eller råstekt potatis! Balsamico & honung gör grytan lite extra lyxig till vardags!

Det här behöver du :
3 kycklingfileér
2 röda paprikor
1 burk minimajs
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
½ pkt bacon
3 msk balsamico
2 tsk honung
1 tsk grovstött svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
0,5 dl kalvbuljong
Salt

GÖR SÅHÄR :
Strimla kycklingfileérna och fräs upp i en stor gryta så de får fin färg. Bryn under tiden bacon, finhackad rödlök, strimlad paprika & riven vitlök i en stekpanna. Slå på balsamico, honung & kryddor, låt allt få fräsa ihop ca 5 min. Slå blandningen över kycklingfileérna i grytan och tillsätt buljongen. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt stå och småputtra ca 10 min. Red av såsen med lite maizena. Servera till potatis, pasta eller ris!

kryddburken0000318.jpg

11 svar till ”Paprikakyckling med Honung & Balsamicosås”

  1. Sara profilbild

    Jag brukar göra nån liknande gryta som jag har mango chutney i, kanongott !

    Gilla

  2. annamaria profilbild

    Råstekt potatis blev jag sugen på! Åh det får det bli till fläskfilé-gratängen i morgon. Kyckling och bacon är så gott ihop. MMmmmmmmmm Trevlig helg!!

    Gilla

  3. Blod profilbild

    Mums 😀
    Den här tror jag allt att jag ska göra på Söndag.

    Gilla

  4. Camilla K profilbild

    Allt du gör ser så gott ut. Det kommer att ta tid att gå igenom allt man blir sugen på när man besöker din sida!
    Igår kväll lånade jag ditt pizzadegsrecept och gjorde Calzone. Godare pizza har jag aldrig gjort…degen kändes precis som ”köpepizza”! Tack igen för att du delar med dig! Kram Camilla

    Gilla

  5. lina profilbild

    Åh, vad gott det ser ut! Varje gång jag kikar in här hos dig Linda så vattnas det i munnen….blir kyckling här också, i lergryta. Men det är långt kvar tills den blir klar….och nu blev jag ju hungrig:)

    Gilla

  6. Emma profilbild

    Det här såg ljuvligt gott ut! Älskar kombinationen av bacon och kyckling och det måste ju smaka underbart med balsamico.

    Gilla

  7. MatTina profilbild
    MatTina

    Bara 0,5 dl buljong???
    Blir det något att reda av det

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Sara!
    Ja, mango chutney är ju så gott i grytor!

    annamaria!
    Det lät gott med fläskfilégratäng! Ska kolla din blogg sen efter recept! 🙂

    Blod!
    Gör så, good luck!

    Camilla K!
    Säger desamma till dig kommande matbloggare!!
    Va kul att du gillade pizzadegen!

    lina!
    Kyckling i lergryta som är sååå gott!

    Emma!
    Ja balsamico ger god brytning i en gryta tycker jag!

    MatTina!
    Ja mängden buljong är ju en smaksak hur ”såsigt” man vill ha det! Öka på den om du tycke det blir för lite. I den här rätten ville jag inte ha det så ”såsigt”!

    Gilla

  9. Anna profilbild

    Fantastiskt gott!! Hela familjen åt, även min lilla matvägrare till 3 åring åt 2 portioner!

    Tack för en bra blogg!!

    Gilla

  10. kryddburken profilbild

    Anna!
    Vad roligt att höra!

    Gilla

  11. Liselott profilbild
    Liselott

    Kanongod gryta. Gillade verkligen smaken. Har dock några frågor. Är det crema balsamico du menar? Samt ska det vara 1 tsk svartpeppar och 1/2 tsk chaynnepeppar eller är det kryddmått? Jag fegade och tog kryddmått för jag var osäker. Men som sagt, oavsett om jag gjorde rätt eller ej så blev den supergod!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect