
Quiche Lorraine, en klassiskt ost & skinkpaj med purjolök blev dagens kvällsmiddag här hemma! Gott med en fräsch sallad till!
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 msk grädde
1 msk vatten
1 äggula
Fyllning :
½ purjolök
200 gram rökt skinka
150 gram riven ost
4 ägg
2½ dl gräddmjölk
Salt & grovmalen svartpeppar
1 tomat
GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienserna till pajskalet i matberedaren eller för hand. Låt degen vila en timme i kylskåp. Kavla sedan ut den till en rund platta, (om du använder en rund pajform). Klä formen med degen, nagga den med gaffel och grädda ca 10 min 225 grader. Gör under tiden fyllningen. Strimla skinkan och hacka purjolöken fint. Vispa ihop ägg + gräddmjölk och rör ner den rivna osten, salt & peppra! Ta ut pajen ur ugnen och fyll den med skinka och purjolök, häll över äggsmeten & lägg på tomatskivor. Några varv med pepparkvarnen och ställ in i ugnen igen! Grädda ca 30 min. Låt gärna pajen få stå & ”vila” lite före servering så den ”stabbar” till sig och inte är så lös.

Förgrädda pajdegen ca 10min i ugnen före du lägger i fyllningen!

Lämna en kommentar