kryddburken0000304.jpg
Busenkel filmjölkslimpa som varken behöver knådas eller jäsa, bara att röra ihop och skjuts in i ugnen en timme! Saftig och god blir det av lingon! Perfekt när du inte har tid att baka, eller inte har nån jäst hemma men ändå vill ha ett gott saftigt matbröd!

1 limpa
Det här behöver du :
½ dl vetegroddar
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
½ dl ljus sirap
1 dl lingonsylt

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå på filmjölken, sirapen och lingonsylten och blanda väl. Smörj en avlång brödform ca 1,5 l. Häll i degen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme på 200 grader.

11 svar till ”Filmjölkslimpa med Lingon”

  1. Sara profilbild

    Hej Linda ! Av en slump så visade jag din blogg för min sambo idag, han har också bott på Öland och precis som du så älskar han att fotografera. Det var tänkt att det här skulle bli ett litet mail då han önskar att komma i kontakt med dej. Vilken adress kan han nå dej på ?

    Gilla

  2. lina profilbild

    Mums vad gott brödet ser ut! Älskar enkla bröd som bara är att blanda ihop. Lingon i lät gott, tror faktiskt jag måste testa i morgon!

    Gilla

  3. Daniel Roos profilbild

    Trevlig sida kolla gärna in min sida med läckra dessserter http://toproos.blogspot.com/ mvh Daniel

    Gilla

  4. Deesajn profilbild

    Ok, det spelar ingen roll att jag är vego, jag tänker definitivt återkomma till denna sida. Herregud vad gott allt ser ut. Och den där morotskakan ska jag bara göra någon dag. Tror du att man kan minska ner på sockret i den?

    Ha en bra kväll.

    /Deesajn

    Gilla

  5. kryddburken profilbild

    Sara!
    Har mailat dig!

    lina!
    Har du testat än, hur blev det?

    Daniel Roos!
    Ska ta en titt!

    Deesajn!
    jo, men det tror jag nog du kan göra, till 2 dl iaf.

    Gilla

  6. Anna profilbild
    Anna

    Ditt bröd såg så gott ut och jag hade alla ingredienser hemma så jag skulle testa.. men upptäckte att jag bara hade 2dl fil hemma. Men gjorde halva smeten och la den i en muffinsform för amerikanska muffins ist. Blev lite osäker på ugnsgrader och tid men chansade med 30-40 min och samma temp i början och sedan sänkte jag lite. Det blev rätt degigt men jättegott! 🙂 Sambon åt dem som muffins eftersom det var rätt mycket sirap i 🙂 Dessa ska jag göra igen!

    Gilla

  7. kryddburken profilbild

    Anna!
    Ja självklart går det att göra goda muffins av smeten, matiga som ”sockerkakiga”! 🙂

    Gilla

  8. Jennie profilbild
    Jennie

    Hej! Jag bakade detta brödet idag och OJ va gott det var! men jag tyckte att det var lite väl sött. Kan man minska på sirapen lite tror du? Eller ersätta den med nåt annat? isf med vad?
    Fortsätt med det du gör, du har underbara recept och SÅÅ fina foton!

    Gilla

  9. kryddburken profilbild

    Jennie!
    Va roligt att höra! Självklart kan du minska ner på sirapen, eller utesluta helt om du vill!

    Gilla

  10. Lina profilbild
    Lina

    håller på md att baka detta bröd nu! helt underbarblogg som jag läser minst 3 ggr per dag 🙂

    Gilla

  11. […] Fler enkla recept på matbröd : Matbröd utan jäst >> […]

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect