
Amerikansk squashkaka, bakad med squash eller zuccihi eller vad man nu vill kalla det! En saftig kaka som är mer som en läcker tårtbit! Perfekt att ta med som ”gå-bort-kaka”! Ingredienserna har jag experimenterat lite med, bla. kanel som denna kaka brukar innehålla men jag valde bort den eftersom kanel ger en så framträdande smak. Den innehåller även färsk annanas och då fick det bli en gnutta ingefära till det! Blev en riktigt bra smakkombination! Lite nyttigt blir det också av vetegroddarna jag blandade i! Kakan påminner om morotskaka men får en hel annan karaktär med squash, annanas & ingefära! Supersmarrig!
Det här behöver du :
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl rapsolja
2 dl färsk mixad annanas
2 dl finriven squasch / zucchini
50 g hackad skållad, hackad sötmandel
3 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar
1 tsk malen ingefära
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
GÖR SÅHÄR :
Skala och riv zucchinin fint på rivjärnet. Dela annanasen i mindre bitar och mixa med mixerstav eller i matberedare. Vispa ägg & socker vitt och pösigt. tillsätt oljan och blanda väl. Häll ner zucchinin och annanasen. blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 25 cm diam. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1 timme.
Glasyren
Rör ihop ett paket philadefliost med ca 4 dl florsocker & några droppar lime/citronjuice!

Förvara kakan i kylen, den håller sig saftig och god i många dagar! går även utmärkt att frysa, även med glasyr, täck med plastfolié bara!

Lämna en kommentar