kryddburken0000288.jpg
Pasta & köttfärs är mat som ofta blir över och sparat i kylskåpet. Släng ihop en kryddig chili-bechamel och gör en pastagratäng med lite extra sting i! Ekonomiskt och väldigt enkelt! 5 min vid spisen och sen lagar maten sig själv 20 min i ugnen! En helt ny middag står på bordet!  

Det här behöver du :
Pasta till 4 port
4 dl köttfärsås (inte så såsig bara)

Chilibechamelsås :
1 klick smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 finhackad chili (jag använde torkad spansk peppar)
1 tsk tabasco
Cayennepeppar
Salt
½ dl riven ost

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull tillsammans med finhackad chili. Rör ner vetemjölet, rör snabbt ihop till krämig konsistens och späd på med mjölken lite i taget. Låt såsen koka upp, salt & peppra. Tillsätt tabascon och riven ost! Häll såsen över en ugnsform med kokt pasta och köttfärsås blandat. Gratinera i ugn ca 20min på 200 grader. Servera med färska tomater och lite pressad citron!

Du kan faktiskt smaksätta din bechamelsås med precis vad du vill egentligen, chevréost, cheddar, vitlök & örter etc. Bechamel är en så busenkel sås som går snabbt att tillaga och kan användas i många rätter!

4 svar till ”Ugnsgratinerad Pasta med Chili-Bechamel”

  1. Maja profilbild

    Detta ska jag definitivt testa. Superbra tips!

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    Maja!
    Ja det var gott så det får du göra!

    Gilla

  3. annamaria profilbild

    Lasagne är fantastiskt gott. Jag lagade i går Lasagne från Tasmanien med en kompis därifrån – en vegetarisk variant med grillade grönsaker i. Gudomligt gott! Vi hade vitlök i bechamelsåsen….

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    annamaria!
    Grillade grönskaer lät himla gott i en lasange!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect