kryddburken0000211.jpg
En god renskavsgryta är aldrig fel, här med trattkantareller som ger härlig höstig smak!

8 port
Det här behöver du  :
2 pkt fryst renskav
6 dl buljong (gärna kalv el. viltbuljong)
1 burk lätt creme fraiché
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl torkade trattkantareller
1 tsk vinbärgelé
6 krossade enbär
Några droppar soya
Salt & Peppar
Maizenamjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Bryn renskaven tills den fått fin färg. Hacka löken + vitlöken fint och häll på, låt allt få bryna ihop! Häll på buljongen, kryddorna, vinbärsgelén, kantarellerna och creme fraichén. Låt allt småputtra ca 20 min. Red av grytan med maizenamjöl & smaka av med salt & peppar.

kryddburken0000212.jpg
Konserverad höst! Härlig att ha, bara att slänga ner i grytor och såser!!

5 svar till ”Renskavsgryta med Kantareller”

  1. aradil profilbild
    aradil

    Mums! Nu blev jag riktigt sugen. Länge sedan jag åt renskav – det är ju så gott! Och med kantareller…

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    aradil!
    Ja, jag har för mig jag sett nåt recept hos dig med renskav också! Det är ett beroende… S

    Gilla

  3. bengt johansson profilbild
    bengt johansson

    Gör gärna en printversion så kan man lättare printa era recept utan att alla ovidkommande sidospalter med

    Gilla

  4. JR profilbild
    JR

    TACK för det här receptet. Bästa renskavsgryta receptet online och det blir bättre resultat än samtliga ställen jag ätit denna rätt ute på. Återkommer ständigt till detta recept sedan många år tillbaka.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect