kryddburken0000210.jpg
De här receptet är busenkelt och går absolut inte att misslyckas med!! Jag lovar! Du behöver inte oroa dig för att nötkakorna ska flyta ut eller inte bli så där höga och toppiga som på konditorierna… Klicka bara i smeten i små kakformar så är allt löst!!
(låter det som jag misslyckats några gånger?? – Nä, varför tror du det??) 🙂
Smeten går överhuvudtaget inte att klicka ut på plåt för den är rätt så lös, jag har ”grejjat” lite med receptet, men attans så goda blir dom iallfall!

ca 20 st
Det här behöver du :
3 små äggvitor
150 gram hasselnötskärnor
1½ dl florsocker
1 tsk kanel
2 msk strösocker
2 små äggulor (den tredje gav jag till Dalton)
Kakoformar

Separera äggvitan & gulan, spar på gulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Finhacka nötterna i matberedare och blanda väl med florsockret + kanel. Vänd ner i äggvitesmeten och rör ihop till en smet. Tillsätt strösockret & de två äggulorna sist av allt. Portionera ut i små kakformar & tryck ner en hel nötkärna i mitten.  Grädda i 175 grader ca 25 – 30 min.

6 svar till ”Lite Annorlunda Nöttoppar”

  1. Lisa profilbild

    Wow! Det ska jag laga, jag är galen i nötter och de där vanliga nöttopparna är så ynkligt små.

    Gilla

  2. maisoui profilbild

    Mums! Såna vill jag ha nu 🙂

    Gilla

  3. Katrin profilbild
    Katrin

    Det verkar jättegott! Det är roligare att bjuda på kakor i formar, så detta blir super:-)

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Lisa!
    Håller med dig om att de är små om man är nötfantast, S men dessa är inte heller så stora, det är de små kakformarna jag använt, inte muffinsformar, men det kanske vore nåt för dig! 😉

    Gilla

  5. kryddburken profilbild

    maisoui!
    bara å sätta igång då! 🙂

    Gilla

  6. kryddburken profilbild

    Katrin!
    Jag tycker det är mer kul att bjuda på kakor som ”håller formen” så därför fick de här hamna i form! S

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect