kryddburken0000184.jpg 
Nyttiga, matiga spenatvåfflor! Spenat ska ju alla barn äta sägs, ”bli stor & stark precis som Karl Alfred”, men hur sjutton gör man då när inte prinskorv & ägg med spenat går hem! Man får helt enkelt trolla bort spenaten i maten! I gratänger, lasanger, matmuffins, köttfärsåser etc etc… & VÅFFLOR!! Billig, enkel & god vardagsmat såhär på måndagen! & vår lilla spenathatare här hemma är numera överförtjust i dom gröna våfflorna! 🙂

6st
Det här behöver du :
2 dl vetemjöl Special med fullkorn
4 dl mjölk
200 gram bladspenat
3 ägg
2 msk smör
Salt
Vitpeppar

Fräs ihop tillbehör såsom bacon & finhackad purjolök, eller uteslut helt för en ren vegetarisk rätt!

GÖR SÅHÄR :
Vispa mjölet med mjölken, lite i sänder så det blir klumfritt. Smält smöret. Vispa ner äggen ett i sänder, tillsätt spenaten, smöret, salt & peppar! Färdig smet att grädda i våffeljärn eller steka som pannkakor. Servera med rivna morötter, knaperstekt bacon & purjo, och rårörda lingon.

kryddburken0000185.jpg
Jag använder djupfryst ”Findus Vår finaste bladspenat” & gjorde inget annat än bara tinade den. Man kan mixa den om man vill men jag använder den som den är!

2 svar till ”Spenatvåfflor”

  1. matilda profilbild

    En liten dum fråga… men jag har inte investerat i ett våffeljärn än, har aldrig blivit av, så finns det något annat sätt att göra våfflor på? Eller kan man göra plättar av våffelsmeten?

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    Du kan om du inte har våffeljärn steka dom i stekpanna som pannkkakor, de går lika bra!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect