Det stundande 5-års kalaset kräver viss förberedelse. Idag har vi bakat hallongrottor som får vila i frysen tills den stora dagen! Mördegskakor blir alldra godast & jäser fint i ugnen om degen är riktigt kall! Jag gjorde degen & lät den vila 1 timme i kylskåp innan jag bakade ut hallongrottorna! Kalasgoda små söta kakor!
1 sats mördeg
Det här behöver du :
200 gram smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser i hushållsassistenten eller för hand. Smöret ska vara rumsvarmt! Knåda degen så den blir slät & ”hård”. Lägg i kylskåp ca 1 timme. Nyp små ”bollar” av degenoch lägg i småbrödsformar ca 30 st. Gör en liten grop med fingret i mitten & fyll med hallonsylt! Grädda i 175grader 10 – 15 min.

Lämna en kommentar