
Vetebröd på en halvliter degvätska, räcker till ganska mycket ändå! Här delade jag degen i sex delar, tre längder gick till flätan, en längd till 15 snurror och sista längden till en butterkaka i rund form med löstagbar kant!
Det här behöver du :
1 ½ pkt jäst
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk stött kardemumma
1,8 – 2,0 l vetemjöl special
GÖR SÅHÄR :
Smula jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader & rör ut i jästen. Tillsätt smör, socker, ägg, salt & kardemumma och nästan allt av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i bunken under bakduk ca 30 min. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord & dela degen i sex delar. Kavla ut & bred på fyllning och rulla ihop! Gör sedan vad du själv föredrar, snurror, längden, butterkaka etc etc.
Fyllningen har jag inga exakta mått på men jag blandar rumsvarmt smör + strösocker + vaniljsocker. Till butterkakan, klicka ut marsankräm ovanpå bullarna före grädnning. Pensla med uppvispat ägg & strö över pärlsocker.
Låt bullarna jäsa på plåt ca 30 min före gräddning. Grädda bullar i 225 grader ca 10 min.

Lämna en kommentar