
Kärleksmums, snoddad, mockarutor etc etc. Denna kaka går under många benämningar, och alla har säkert sitt eget recept för denna goda kaka. Detta recept är ett mer klassiskt! Tidigare har jag skrivit om ett mer kladdkakeliknande mockaruterecept, det hittar ni här >>
Det här behöver du :
2 ägg
3 dl socker
150 gram smält smör
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna något. Vispa ägg + socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret + mjölken och rör om försiktigt. Häll smeten i en smord långpanna eller klädd med bakplåtspapper, gärna en form som är 30*40 då får du höga fina kärleksmums! Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 30-35 min.
Glasyren :
4 dl florsocker
75 gram smör
½ dl kallt kaffe
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl kokos, strössel, nötter eller dyl.
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna och rör till en slät smet. Bred ut på kakan när den svalnat. Garnera med kokos!

Här garnerade jag halva kakan med kokos och andra halvan med röda strösselhjärtan! Det vankas ju 5-års kalas snart… *S*

Lämna en kommentar