kryddburken0000144.jpg
Smarrig, saftig, bananig!! Barnens favorit. Håller länge förvarad i kylskåp och blir bara godare för varje dag!

Det här behöver du :
2 stora övermogna bananer
50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 – 50 min 175 grader.

kryddburken0000142.jpg
Servera med vaniljglass!

40 svar till ”Banankaka”

  1. Christina W profilbild

    Jag efterlyste recept på banankakor för rätt länge sedan och fick en hel del tips. Finns på bloggen förståss. Banankaka är bara såååå gott.

    Gilla

  2. Karin profilbild
    Karin

    Enkelt recept på banankaka var just vad jag letade efter! Men hur mycket mjölk ska det vara i?

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Christina! Ah, då ska jag kolla din kaka! Ja, banankak är gott & jag gillar när den bara blir godare & godare ju längre den står i kylen, precis som kladdkaka… S

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    Karin!
    Såg att jag glömt skriva ut mängden mjölk, men nu finns det med i receptet, bara ½ dl!

    Gilla

  5. jessie profilbild
    jessie

    åh, vad grymt god denna är! så enkel att göra oxå 🙂

    Gilla

  6. kryddburken profilbild

    jessie!
    Japp, enkelt & gott!!

    Gilla

  7. elna profilbild
    elna

    inga ägg?? ska prova o göra iaf:d

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    elna!
    2 ägg i smeten!

    Gilla

  9. […] över mest lästa recept! 1. Banankaka 2. Pepparsås 3. Kärleksmums 4. Pizza Capricosa 5. Krämig Fiskgratäng 6. Höstens […]

    Gilla

  10. […] hittar du hos Kryddburken. Fast jag blandade i kakao i en del av smeten så det blev marmorerat 🙂 Posted: February 3, […]

    Gilla

  11. Mats profilbild
    Mats

    Har ett recept på banankaka, kanske du redan har det men jag skriver ner det iaf:

    2st. väl mogna bananer
    1kkp strösocker
    50g smält smör/margarin
    1st. ägg
    4msk. grädde
    1½kkp vetemjöl
    1tsk. vaniljsocker
    1tsk. bakpulver
    1tsk. bikarbonat
    Mosa bananerna och vispa ihop dom med sockret. Tillsätt det avsvalnande smöret, blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smörjd och brödad 1½ liters form som placeras i nedre delen av ugnen i ca en timma i 175 graders värme.
    Kakan kan behöva täckas med ugnspapper dom sista 10-15 minuterna. Kanongod!
    Hälsningar Mats.

    Gilla

  12. kryddburken profilbild

    Mats!
    Tack för receptet, det ska jag vekligen prova nån gång!! tusen tack!!

    Gilla

  13. Lina profilbild

    Hej Kryddburken! 🙂
    Gud vad mycket goda recept du har på din sida! Jag älskar att laga mat och trolla med allt det finns i vår värld, men jag är fortfarande på det låga stadiet men jag försöker så gott det går! Nu har jag fått massor av inspiration och du kommer hamna under mina länkar på min blogg!

    Tack så jättemycket för all inspiration du har gett mig! Keep up the good work!

    Gilla

  14. kryddburken profilbild

    Lina!
    Jättekul med sån respons! Roligt att du gillar min sida!!

    Gilla

  15. suzana profilbild
    suzana

    Vi bakar din banankaka och ska äta den om drygt 1 tim när den har svalnat lite.

    Gilla

  16. Ebj profilbild
    Ebj

    Hej kryddburken! Trevligt att hitta en sida med mycket bra recept.
    Det jag önskar till hemsidan vore ett enklkare sätt att skriva ut recepten. Eftersom jag inte är bra på datorer kommer även alla inlägg under, de kansk är bra men inte nödvändiga i utskrift. Ska baka banankaka nu!

    Gilla

  17. kryddburken profilbild

    suzana!
    Va gott! Hoppas det smakar!

    Ebj!
    Jag ska kolla upp detta med utskriftsversioner! Det är fler som frågat! Jag återkommer!

    Gilla

  18. sara profilbild
    sara

    hej. gjorde kakan gluten o mjölkfri till min son. bytade ut mjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix, o lade till 1 tsk bikarbonat. bytade ut mjölken mot rismjölk. den blev faktiskt supergod.. mvh sara

    Gilla

  19. kryddburken profilbild

    sara!
    Va roligt att du laborerat lite, jättebra tips ju!! Tack!

    Gilla

  20. Sofia profilbild
    Sofia

    Helt underbar är denna banankaka! Första gång jag gjorde den slukades den av familjen på en dag. Innan den hann nå kaffebordet faktiskt.

    Jag följde receptet men hade med mer kanel än vad som angavs, och sedan hade jag ett lager banan i bottnet och ett i mitten. Och gjorde det i en sån form att man vände den upponer så det blev en fin bananig yta och geggig bananmitt.

    Tack för receptet!

    Gilla

  21. kryddburken profilbild

    Sofia!
    Men du, det där lät ju helt otroligt gott ju!! Det måste jag prova!! Så smarrigt!

    Gilla

  22. […] länge! Den går också att variera med innehåll! Det klassiska receptet på banankaka hittar ni här>>Men i detta recept har jag blandat i rejält med valnötter, mandel, mörk choklad och kryddor som […]

    Gilla

  23. Malo profilbild

    Mumsigt recept! Blev helt plötsligt sugen på banankaka en kväll och den här var supergod!

    Gilla

  24. kryddburken profilbild

    Malo!
    Åh va roligt att höra!

    Gilla

  25. […] Det är sant! Jag håller på att baka inte mindre än 3 banankakor. Hittade receptet här http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/28/banankaka/ […]

    Gilla

  26. sanna profilbild

    Hej! Tänkte bara lämna en kommentar om att jag läse din blogg ofta. Jag tänkte göra din banankaka idag efter som vi ska ut på lite pulkaåkning. Jag VV nu för tiden, men följer dig blogg en då, för du gör så mycket goda recept…

    Kram Sanna

    Gilla

  27. […] har jag bakat banankaka, blev nämligen skivade bananer över igår som jag sparade i kylen. Kakan blev fin och god, men nästa gång ska jag se till att det finns gräddfil eller fil i kylen så […]

    Gilla

  28. Peter profilbild

    Jag hoppas att den här kakan är god, den står i ugnen just nu.
    Dock hade jag ingen mjölk hemma, så jag testar med vatten.

    Tack för bra recept.

    Gilla

  29. […] kaka värt att testa i alla fall om ni inte provat, receptet kommer från Kryddburken men jag bytte ut havregrynen mot […]

    Gilla

  30. […] lånade jag från : Kryddburken bloggen så det hittar ni inne hos […]

    Gilla

  31. mikaela profilbild
    mikaela

    supergod kaka! TACK! 🙂

    Gilla

  32. Marion profilbild
    Marion

    Hej!
    Jag bakade denna kakan och den såg jättefin ut i ugnen. Efter en stund när jag tittade till den hade den sjunkit ihop. Vad gjorde jag för fel?
    Det blev alltså en banankladdkaka, med vispad grädde och vips var den slut.
    Hälsning Marion

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Marion!
      Det låter som du kan haft för varm ugn? Eller för lite mjöl, öppnat ugnsluckan, eller för mkt vätska i smeten? Om bananerna är väldigt lösa i konsistensen kan man behöva öka på mjölmängden. Så bra att den blev god iaf! 😉
      /Linda

      Gilla

  33. linda profilbild
    linda

    har just slängt in banankakan i ugnen,får se hur den blir då det recept jag hittade inte hade någon mjölk i 🙂 Kanske god ändå 🙂

    Gilla

  34. Madeleine profilbild
    Madeleine

    Hejsan! Nu står kakan inne i ugnen jag hoppas verkligen att den blir bra, jag smörjde mina kanter med kokos istället för havregryn, kokos blir mycket godare än ströbröd. 🙂

    Gilla

  35. Jessie profilbild

    Hej, eftersom jag alltid bakar denna kaka då bananerna blivit bruna (dessa heliga nästan svarta bananer, blir galen om nån slänger dem ;)) så tänkte jag säga det till dej men så såg jag att jag redan kommenterat 2007! Det är med andra ord en klassiker i vårt hem numera, jag blir alldeles lycklig av receptet, eller av att äta kakan egentligen… Ville bara säga det 😉

    Gilla

  36. Erika profilbild
    Erika

    Sökte fram receptet idag när jag var sugen på banankaka. Lätt det bästa receptet på banankaka jag testat!

    Gilla

  37. Jenny profilbild
    Jenny

    Instämmer. Väldigt bra recept! har gjort ungefär samma proportioner i många år.
    :: Tar själv bikarbonat och bakpulver, 1 tsk av varje, plus syrlig youghurt/gräddfil e d istället för mjölk (blir bra kemi med bikarbonat har jag lärt mig). :: Kryddar med Kardemumma, gifter sig bra med banan. :: Och 1/2 dl olja går utmärkt istället för smör.

    Gilla

  38. Millan profilbild
    Millan

    Är det klart när kakan är torr i mitten eller lite innan?

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect