kryddburken0002.jpg
Jag är lite småstolt över mitt improviserade idag, det blev gudagott!!! Det här måste ni bara testa!! Var inte rädd att ändra om i mina recept, vill man t ex. inte ha champinjoner på burk (som jag vet många inte vill men som för mig är helt obegripligt, jag som skulle kunna leva på dessa hela burkchampinjoner) så bara plocka bort, byt ut mot nåt annat frestande! Blanda vilt av de grönsaker du har hemma och var inte rätt för att krydda! Här har jag gjort det ganska enkelt, smort en form med lite olja, lagt i fläskkotletterna så som dom är! Lägg över de primörer du vill ha, smula två oxbuljongtärningar och häll på turkisk yoghurt!! Grisköttet blir mört & saftigt & du får en helt underbar, lite syrlig men krämig & god sås att slå över!

maj07-466.jpg

3 pers
Det här behöver du :
3 benfria fläskkotletter
3 knipplök
1 näven körsbärstomater
1 burk hela champinjoner
2 oxbuljongtärningar
2-3 dl turkisk yoghurt
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i kotletterna. Dela knipplöken i fjärdedelar, halvera tomaterna och lägg i alltsammans med champinjonerna. Smula över buljongtärningarna! Blanda turkisk yoghurt med lite salt & peppar & häll såsen över formen! Grädda ca 30-40 min 175 grader.

maj07-472.jpg
Blanda allt i en lagom stor ugnform!

maj07-473.jpg
Klart för gräddning! Servera med kokt potatis & en näve solrosgroddar!

maj07-474.jpg
Ljuvligt gott!!

2 svar till ”Yoghurtkryddade Kotletter med Knipplök, Tomat & Champinjoner”

  1. jussan profilbild
    jussan

    Hejsan igen!
    Vad gott det ser ut! Du är så duktig på att variera dig! Tycker ofta att man kör med samma mat hela tiden. Jag suger åt mig mycket insperation här i från Tack!!!

    Gilla

  2. squeezetoy profilbild
    squeezetoy

    Jag gillar också burkchampinjoner 😀
    Lät gott det där, precis som allt annat här på sidan. Snubblade över den här bloggen idag och jag kommer garanterat att bli en återkommande besökare!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect