
Fettsnål och mustig kyckling med härliga örtkryddor som ger en underbar skysås!
3 – 4 pers
Det här behöver du :
4 kycklinglår
Smör att steka i
1 liter vatten
3 gula lökar
1 msk tomatpuré
Färska örtkryddor; (går bra med torkade också)
– Rosmarin
– Salvia
– Mejram
– Oregano
– Mynta
Salt & Peppar
Ett knippe färsk gräslök
GÖR SÅHÄR :
Bryn kycklingen så den får fin färg på bägge sidorna. Slå på vattnet hälften nu och resten mot slutet. Tillsätt finhackade löken, örtkryddorna & tomatpurén. Klipp över gräslöken & låt kycklingen brässera på svag värme ca 20 – 25 min. Lyft upp kycklinglåren och häll på resten av vattnet, red av såsen med maizena och smaka av med salt & peppar. Lägg tillbaka kycklingen i såsen & servera till nykokt ris och en god sallad!

Aromrik, örtkryddad skysås! Supergott & fettsnålt! Ett tips är att utesluta kycklingen helt & bara göra en god örtsås att slå på nudlar eller med lite mer vatten som en soppa med ett nygräddat bröd till!

Lämna en kommentar