feb07-235.jpg 

Det här behöver du :
1 nyskördad salladslök (alt. en halv gul lök)
2 vitlöksklyftor
En burk krossade tomater av fint märke, ex. Kung Markatta
½ gurka
½ liten red jalapeno
1 tsk olivolja (alt. rapsolja)
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
½ tsk grovmalen svartpeppar
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna, hacka lök + jalapeno + riven vitlök, fräs i stekpanna i olivoljan tills de blivit mjuka. Häll i resten av ingredienserna och låt småkoka ca 5-10min, smaka av med salt & peppar!
 
mars07-012.jpg
Vitlök, världens godaste färska krydda!!

Ett svar till ”Tomatsalsa”

  1. […] GÖR SÅHÄR : Dela varje kycklingfilé i 2-3 bitar beroende hur stora dom är. Lägg dom i en tätslutande påse med yoghurten och knyt ihop. Marinera i kylen 2 dygn. Eller minst 24 timmar. Smula kexen till smått finfördelat “pulver”, ta en nuggets i taget och låt rinna av väl. Doppa varje bit i paneringen så hela biten blit täckt. Lägg på bakplåtsklädd långpanna och grädda i ca 25 min 200 grader. Servera med pommes, en god gräddfilssås & sallad! Gräddfilssås rör du snabbt ihop med 1 pkt gräddfil, paprikapulver, salt & salladskrydda! Till nuggets är det också gott med en het tomatssalsa! […]

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect