
En mustig god köttgryta gjord på högrev av nöt! Kalops i all ära men nu har vitlöken fått stå till tjänst i denna gryta och det blir stor skillnad från den klassiska kalopsen! Mer sting!! 🙂
Det här behöver du :
1 kilo högrev av nöt
2 gula lökar
1 röd lök
3 små morötter
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
5 rosépepparkorn
5 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
5 färska vitlökar (strimlade)
Salt
Smör till stekning
3 dl grädde
GÖR SÅHÄR :
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna & lagerbladen! Brässera på svag värme ca 2½ timme till köttet är riktigt mört. Tillsätt grädden & låt koka upp ett par minuter innan servering. Servera till kokt potatis & vinbärsgelé!


Lämna en kommentar