mars07-492.jpg
Bästa gäst-receptet kommer från min faster Maritha i Boden. Hon blev först ut med att få sitt ”bästa recept” publicerat! Detta var en riktig höjdare, jag serverade den med en varm potatissallad kryddad med färska örter & sparris till! Köttet är benfri kotlett!

Det här behöver du till MARINAD I :
2 msk Kaj P´s grillolja
2 msk olja
2 smk soya
½ tsk salt

Det här behöver du till MARINAD II :
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
6 pressade vitlöksklyftor
½ dl persiljekrydda

GÖR SÅHÄR :
Lägg köttet i första marianden i minst 3 timmar, gärna över natten. Stek i ugn i 125 grader tills termometern visar 65 grader. Svep in köttet i folié och låt kallna. Skär i tunna skivor. Lägg köttet i andra marinaden över natten, marinaden kan sen användas som sås. Nu är köttet färdigt!

mars07-488.jpg

Potatissalladen :
Skala & skär potatisen i mindre bitar & koka som vanligt! Blanda dressingen och slå över potatisen före servering!

Det här behöver du till dressingen :
1 burk creme fraiché
Ett knippe färska örter (dragon + basilika)
1 smulad hönsbuljong
Salt & Peppar

Smaklig Måltid!

9 svar till ”Dubbelmarinerat kött & varm potatissallad!”

  1. jussan profilbild
    jussan

    mums det ser gott ut, måste jag prova.

    Gilla

  2. Anne profilbild
    Anne

    Ser riktigt gott ut, måste definitivt prövas. =)

    Måste säga att du har en jättefin blogg. Bara av att titta på alla fina bilder så blir man ju hungrig och sugen på det mesta. =)

    Gilla

  3. vanda profilbild
    vanda

    Åh så gott det ser ut! Tack, nu vet jag vad jag ska bjuda gästerna på på lördag!/Vanda

    Gilla

  4. Sandra profilbild

    Det här ska jag definitivt prova! Vi får gäster nästa fredag som stannar över helgen, håller som bäst på att fundera ut menyn 🙂
    Kram!

    Gilla

  5. jussan profilbild
    jussan

    Glad Påsk!!
    Har nu testat detta recept, tack det var jättegott!!! Det ska stå på menyn när mina flickor fyller år! Enkelt att göra.

    Gilla

  6. Anki profilbild

    Din sida är helt underbar.
    Sparar den på mina favoriter.Ska testa denna maträtt senare.

    Gilla

  7. kryddburken profilbild

    Jussan!
    Låter toppen!

    Anne!
    Tackar tackar!

    vanda!
    Va roligt att du hittat lite inspiration! Hoppas det blev bra!

    Sandra!
    Hoppas det blev gott!

    Jussan!
    Va roligt att höra!!

    Anki!
    Gör så! Lycka till!

    Gilla

  8. roffekock profilbild
    roffekock

    Köttet har den rätta saftigheten det har du fått fram på din bild.
    Bra metod att marinera 2 ggr.

    /rolf

    Gilla

  9. yvonne profilbild
    yvonne

    hur mycket kött till denna marinad o hur många potioner blir de???

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect