
Det här behöver du till ca 40 – 50 st:
- 800gram nötfärs/blandfärs
- 5dl mjölk
- 1 gul lök
- 2 ägg
- 2 skivor matbröd
- 3 msk potatismjöl
- 1 msk dijonsenap
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- Cayennepeppar
GÖR SÅHÄR :
Börja med att lägga matbrödet (utan kanter) i en skål med mjölk så det får mjukna.
Riv den gula löken fint och blanda ihop med färsen i en stor bunke, tillsätt äggen
mjölk o brödblandningen, potatismjöl & senapen. Krydda!
Potatismjölet gör att biffar blir spänstiga och inte faller sönder!
Smeten blir ganska lös men är lätt att forma ändå med lite vatten på händerna.
Stek i stekpannan på bägge sidor tills de blivit gyllenbruna, potatismjölet i smeten
gör att biffar ”sväller” lite och formar sig själva!
Smaklig måltid!

Lämna en kommentar