Kebab, rulle, pita mm

Gyros gjord på kyckling och två goda såser

Hallå, nu måste jag bara få dela med mig av kvällens middag här hemma. Vi äter ju ganska mycket kyckling och det gäller att variera. Inte så svårt egentligen då det finns så mycket gott att trolla fram, som det här – kycklinggyros!

Riktigt smakrikt och gott att äta som rulle med tortillabröd eller till en matig sallad. Varm som kall, gör det du föredrar.

 

4 port

Kycklinggyros; 

1 kg kycklingfiléer

Malen, söt paprika

Glutamatfri grillkrydda

Svartpeppar

 

GÖR SÅHÄR : 

Dela filéerna på mitten till två tunnare skivor och banka ut dom lätt. Stek i het panna med smör och krydda efterhand du steker. Lägg upp på skärbräda och strimla köttet fint. Vispa ur stekpannan med en skvätt vatten och blanda med köttet för stt få med alla smaker.

Såser är bara att röra ihop och smaka av, inga konstigheter.

 

Röd, het sås;

1 dl ajvar relish

2 msk tomatpuré

2 msk vatten

1 msk balsamvinäger, mörk

1 msk D’Elidas chilisås

Svartpeppar

Salt

 

Vitlökssås;

2 dl créme fraiche

2 msk olivolja

3 rivna vitlöksklyftor

Vitpeppar

Salt

 

Gyrosen är färdig och uppskuren i tunna skivor. Det doftar helt ljuvligt och svårt att låta bli stt ”nalla” från fatet. 😉

Vi blandade med isbergssallad, skivad rödlök, gurka och fefferoni.

Den röda såsen som har lite hetta bredde jag på botten och fyllde sen bröden med allt gott.

Vitlökssåsen är inte så stark så den kan man gärna överdosera lite med. 😉

Rulla ihop, ät och njut!

2 svar till “Gyros gjord på kyckling och två goda såser

  1. Helena CW skriver:

    Hej KB! (Som du kallas i min familj).
    Vart får man tag i glutamatfri grillkrydda? Har du köpt den eller har du gjort den själv?
    Trevlig kväll! /Helena

  2. kryddburken skriver:

    Helena!
    Jag använder Kryddhusets grillkrydda, finns bland annat på ÖoB.
    /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.