Buffé

Salladswraps med pestomarinerad majskyckling

Små naggande goda tilltugg som förrätt eller på buffé eller bara till kvällsmys i soffan framför TV:n, dessa godingar måste ni testa att göra.

Som alltid använder jag mig av svensk kyckling. Ni har säkert sett mina tidigare inlägg i samarbete med Svensk Fågel och den berömda Gula Pippin.

Kyckling märkt med Gula Pippin ÄR just svensk kyckling som garanterar att fågeln blivit uppfödd under kontrollerade förhållanden där bonden följer strikt djurskyddslag. Gula pippin garanterar också att ingen antibiotika har använts i förebyggande syfte och att kycklingen är fri från salmonella. De medicineras inte heller slentrianmässigt, ja i många länder är det vanligt att man ger alla kycklingar antibiotika för att motverka sjukdom. Svenska bönder motverkar sjukdom på ett hållbart sätt. Genom att hålla god hygien på gården får vi inte bara friskare fåglar än de importerade, våra bönder bidrar till att motverka antibiotikaresistens. Givetvis kan en sjuk fågel få antibiotika, men då på recept från veterinär och det har inte behövts hittills i år.

Läs mer om Svensk Fågel här!

Jag tycker det är riktigt roligt med den nya gröna vågen som landat. Mycket vegetariska rätter men också gröna rätter med ett mer hållbart protein och där är kyckling ett perfekt alternativ.

Jag har gjort ett par goda salladswraps som en enklare lunch, förrätt eller som med fördel kan serveras på en buffé då de går att äta även kalla. En god grönsaksröra i botten med tomat, paprika, rödlök, groddar och fetaost blir en mättande bas tillsammans med majskyckling som jag valt här. Pesto, tomatsmaken och fetaost är riktigt goda kombinationer ihop med kyckling. Allting toppas som avslutning med knapriga, rostade pinjenötter. Ljuvligt gott! 😉

 

6 st

Det här behöver du : 

2 majskycklingfiléer (märkta med Gula Pippin)

1 dl grön pesto

salt och peppar

6 blad romansallad

3 tomater

1 liten rödlök

1/2 röd paprika

60 gram fetaost

2 msk pinjenötter

 

GÖR SÅHÄR : 

Skär varje filé i tre strimlor. Lägg i en plastpåse med peston och förslut. Låt marinera 6 timmar eller gärna över natten. Stek sedan kycklingen i sin marinad, nån ytterligare olja i pannan behövs inte. Salta och peppra. Var noga med att tvätta händer och köksutrustning innan du hanterar andra råvaror. Skölj och lägg upp blad av romansallad på ett fat och fyll varje med hackad tomat, groddar, hackad rödlök och paprika. Lägg en kycklingbit på varje och toppa med smulad fetaost och pinjenötter.

 

Ingredienserna förberedda. Det går utmärkt att montera ihop med både varm som kall kyckling.

Kycklingbitarna stekta i sin pestomarinad.

Upplagda på romansallad med tomat, groddar, rödlök, paprika, fetaost och rostade pinjenötter.

Galet gott, bara att vika ihop, tugga och njut!

 

Inlägg i samarbete med Svensk Fågel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.