Billigt

Kycklingsallad med kryddiga makaroner

Vill ni ha ett supergott tips på vad ni kan hitta på med en grillad kyckling? Antingen du köper en färdig eller helsteker/grillar i ugn hemma. Smaken på hel kyckling tycker jag passar bäst till just sallad då det blir saftigt och köttet riktigt mört och gott. Förutom kycklingen så ha jag en gyllene regel när jag gör pastasallader. Jag blandar alltid pastan med dressing direkt när den är avhälld från kokvattnet. Alla smaker lyfts fram och man slipper kall, tråkig pasta som inte smakar nånting. Många föredrar en kall dressing vid sidan om men det behövs absolut inte här, jag lovar. Prova detta och använd de kryddor ni gillar bäst, liksom hettan av chilisåsen efter tycke och smak. Glöm bara inte att blanda ihop allt när pastan är varm. PUSS på er!

 

Det här behöver du :

1 grillad eller helstekt, urbenad kyckling Recept HÄR

3 port kokt pasta

3 msk olivolja

2 tsk D’Elidas chilisås

1 msk tomatpuré

1 msk paprikapulver (ungersk, mild)

1 tsk lökpulver

1 tsk ört/salladskrydda

Nymalen tellicherry svartpeppar

Salt

1 burk majskorn

3 plommontomater

 

GÖR SÅHÄR :

Bena ur köttet från en grillad eller helstekt kyckling. Lägg köttet åt sidan så länge. Koka pasta, här valde jag vanliga idealmakaroner som blir himla gott med kryddorna jag använder till. Slå av vattnet, och medan pasta är varm tillsätter du olivolja, chilisås, kryddor, grönsaker och vänder runt. Blanda i kycklingen och servera.

 

Bon apetit! 😉

 

3 svar till “Kycklingsallad med kryddiga makaroner

 1. kaffekunnig skriver:

  Intressant idé, jag har inte tänkt på de ingredienserna ihop. Sedan ser jag många Le Creusetprodukter hos dig, jag älskar verkligen Le Creuset, har du dem i andra färger också?

 2. kryddburken skriver:

  Hej!
  Ja, jag har rött som bas-serie av tallrikar, paj, bröd o gratängform, burkar, kannor, salt o pepparkvarnar, vitlöksgömma, karotter o miniformar med lock. Grytor o fler miniformar & glöggmuggar i turkos, plommonlila, vit, grönt, orange mm. Jättekul att samla på! Härnäst är jag sugen på tekannan o kopparna.

 3. mela skriver:

  detta lät gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.