Ris, Pasta & Nudlar

Bucatini carbonara

Vem älskar inte carbonara? Och hur många olika varianter finns det inte?? 😉 Jag provade att göra med bucatini denna gång, en grövre spagetti fast ihålig. Färdigkokt är den nästan en halv centimeter tjock. Otroligt gott som variation och ja, det smakar olika beroende vilken pasta man väljer. Till köttfärssås har jag till 99% bara capellini, den tunna spagettin men till carbonara har jag ibland penne eller tagliatelle beroende på vad som finns hemma. Men bucatini toppade smakbetyget här. Prova om du inte gjort. 😉

Vilken pasta använder du oftast?

2 port

Det här behöver du :

2 port Barilla bucatini No.9

200 fram sidfläsk el bacon

2 hela ägg

Nymalen svartpeppar

50 gram finriven Parmigiano-Reggiano

 

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan al dente. Häll av, men spara lite utav pastavattnet. Skär bacon i mindre bitar och i het stekpanna. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av. Blanda pastan med bacon, två ägg, nästan all parmesan samt svartpeppar och lite av pastavattnet för att få det riktigt krämigt. Vänd runt ordentligt. Toppa med resten av parmesanen och ev basilika.

3 svar till “Bucatini carbonara

  1. annika skriver:

    Gott! Jag brukar ha smulad ädelost o pytte lite ringlad honung över istället för parmesan. God variant värd att prova.

  2. kryddburken skriver:

    Det var något helt nytt för mig, ädelost och honung! Ska absolut prova.
    /Linda

  3. kaffekunnig skriver:

    Det var mig en god carbonara 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.