Asiatiskt

Biff i stark sås, godaste av dom alla!

Biff i stark sås blev söndagsmiddag här hemma. En gryta som jag gör ganska ofta, den är bara då vansinnigt god! Lika god som på Kinarestaurang, om inte godare. 😉 Den här brukar jag variera med lite av varje, beroende på vad jag har hemma. Använder för det mesta lövbiff, men även fläskkött eller kyckling funkar fint. Krispiga grönsaker är ett måste och här är det bara att laborera efter eget tycke och smak.

Det här behöver du :

400 gram lövbiff

2 msk kalvfond

1 flaska ostronsås (200 ml)

1 msk soya

8 dl vatten

1 msk D’Elidas chilisås

1/2 purjolök

1 burk minimajs

1 burk vattenkastanjer

1 burk bambuskott

1 röd paprika

100 gram små, färska champinjoner

Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :

Skär lövbiffen i strimlor. Fräs på i het, (rymlig) panna med lite olja. Tillsätt kalvfond, ostronsås, soya och D’Elidas. Slå på vattnet och låt koka upp. Sjud grytan på medelvärme ca 20 minuter tills köttet är mört. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra ytterligare 10 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar och ev mer chilisås beroende på hur starkt du vill ha det.

6 svar till “Biff i stark sås, godaste av dom alla!

  1. Therese skriver:

    Är det verkligen en hel flaska ostronsås?

  2. kryddburken skriver:

    Ja det stämmer. 200 ml, tänk på att det är 8 dl vatten också.
    /Linda

  3. Tobbe skriver:

    Tack för förtydligandet av mängden ostronsås. Min flaska är nämligen på 600 ml, så jag tar bara en tredjedels flaska då 🙂

  4. kryddburken skriver:

    Det låter bra!
    /Linda

  5. mela skriver:

    åhh vad det ser gott ur 🙂

  6. Fia skriver:

    Kan man byta ut chilisåsen mot någon annan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.