Husmanskost

Jolines spagetti med krämig kantarellsås


Visst är det härligt när det går mot höst med allt vad det innebär. Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden. Köpte 3kg för 200kr på Borgens häromdan och de är nu infrysa till en massa goda recept framöver. Givetvis har vi redan provsmakat dom, snabbt smörstekta i pannan med grädde, salt och peppar och sen på rostat bröd. Bland det godaste som finns! 

Ett annat gott recept av Joline kommer här. Spagetti i krämig kantarellsås. 

Det här behöver du : 

1 liter kantareller

2 msk smör

1 schalottenlök

1 röd chili 

2 msk grönsaksfond

2 dl créme fraiche 

3 dl grädde

Salt & vitpeppar

 
 
GÖR SÅHÄR : 

Borstas kantarellerna från smuts och skär ner de större i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och chili. Hetta upp en stekpanna, inget smör i ännu.

Lägg i kantarellerna och låt dom få vattnas ur, när nästan all vätska bubblat bort tillsätt en klick smör samt den finhackade schalottenlöken och chilin. Sänk till medelvärme och låt allt få fräsa ihop ca 2 min. Slå på fond, créme fraiche och grädde och sjud såsen på svag värme ca 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ner pastan i såsen precis före servering. 

2 svar till “Jolines spagetti med krämig kantarellsås

  1. Anne skriver:

    Vilket perfekt recept nu när jag och maken hittade en massa kantareller i skogen. Ser väldigt gott ut. 🙂

  2. annika skriver:

    Hej, ville bara säga fortsatt krya på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.