Ris, Pasta & Nudlar

Tortellini i krämig röd pestosås

Härliga, sköna söndag är här! Veckorna går ju i rasande fart, det är redan mitten på juni. Skolavslutning på torsdag och veckan därpå midsommar… Helt galet?! Kom precis på att jag ska lägga upp tävlingsinfo – det ska ju naturligtvis bli tävling om ”Årets finaste sommartårta” även i år så håll utkik och glöm inte kameran när ni är i tårtbakar-tagen! 😊 

 

Här hemma idag blir det en hel del pyssel både ute och inne. Nicke håller på fixar på gården med röjsågen. Gatan upp till vägen och utfarten som var helt överväxt och med väldigt skymd sikt när man ska köra ut har han ordnat, även en hel del på gården kring hus o garage mm. Själv jobbar jag lite i bakgrunden med Kryddburken o ska strax förbereda söndagsmiddag. En fin bit högrev, lök, morötter, ansjovis, rödvinsvinäger bland annat. Nån som har en gissning kanske? 

 

Ni ska naturligtvis få ett riktigt gott och enkelt vardagsrecept också, kanske nåt att prova redan imorgon måndag? Vegetariskt dessutom och så smakrikt och mättande. Jag har använd färsk tortellini fylld med basilika och pesto. Till dom kokade jag upp en snabb sås av en burk créme fraiche och röd pesto. Tre ingredienser och lite kryddor. Så enkelt och gott! 

 

2 – 3 port

Det här behöver du : 

2 port färsk tortellini (fyllning; basilika/pesto) 

2 dl créme 

1 dl röd pesto (ca en liten glasburk) 

1 msk grönsaksfond

Salt och peppar 

 

GÖR SÅHÄR : 

Koka upp pastavatten och koka tortellini enligt förpackningen. Vispa samtidigt ihop såsen i en liten kastrull och låt koka upp med samtliga ingredienser. Smaka av. Blanda med tortellinin. Strö över lite färsk basilika. Servera. 

7
yes

2 svar till “Tortellini i krämig röd pestosås

  1. Fanny skriver:

    Hej! Jag brukar göra pastasås på créme fraiche men såsen brukar bli så sur då, vet du vad det beror på?

  2. kryddburken skriver:

    Fanny!
    Créme fraiche är ju syrlig så den passar bra till fisksås o där man vill ha lite mer syra. Ta hälften créme fraiche o hälften grädde så rundar du av smaken.
    /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.