Öland

Ny 50-tals restaurang på Öland


I fredags förra helgen öppnades portarna för en ny restaurang i 50-tals-stil! Ett fint förvärv för den bortglömda paviljongen belägen i Rälla på mellersta Öland längs väg 136. 

 

Som de bilentusiaster vi är och inbitna i 50-tals-stilen med nostalgi, rock a billy, bilträffar och livsstilen i helhet har vi besökt många liknande ställen tidigare genom åren och blev glatt överraskade att något sådant äntligen öppnat på Öland. Förväntningarna var höga! 

 

Vi åkte dit för att fira vår 11:e bröllopsdag med förhoppning om mysig 50-tals-atmosfär och GOD mat. 

 

Blev inte imponerad för fem öre. Det var några bilar på den extremt blåsiga och sandiga parkeringen (inget som uppskattas av entusiastfordon som tvättats, polerats och kör nedcabbat, ni som vet förstår vad jag menar) Lite folk satt på deras veranda och åt. Jag försökte snegla och tjuvtitta hur maten såg ut på deras tallrikar som serverats men dom väntade idogt så jag hann aldrig se något. Vi bestämde oss för att sitta inne och äta och det var en väldigt liten lokal där en sk ”kakbuffé” (som för övrigt var väldigt minimal och dessutom urplockad för att ens vara värt att lägga pengar på) som upptog största ytan. 

 

Läsken var också näst intill slut och det fanns två alternativ att välja på, Zingo eller Loka i burk. Inga glas erbjöds eller ställdes fram. 

 

Nicke som varit nyfiken på deras hamburgare valde en av deras specialare och tyckte den var riktigt god och det var det positiva i detta inlägg. Fick dock smaka på hans burgare men det var knappast nötfärs som en riktig amerikansk burgare ska göras av, utan helt vanlig blandfärs. Stekt ägg, bacon en nån rökigt ketchupröra i en liten plastburk och totalt oätliga sk ”french fries” serverades till. Dom åt han aldrig och det var en väldigt konstig bismak av frityroljan. 

 

Joline och jag valde kebabtallrik som dom utannonserat som ”deras omtalade kebabtallrik” så den tänkte jag att vi måste prova. Har ingen aning om dessa ägare huserat på nån tidigare restaurang för att kunna skylta före öppning med just OMTALAD kebabtallrik??! 

 
 Allt som kom in i så kallad ”kebabtallrik-väg” var en liten korg med bakplåtspapper i botten, samma oätliga ”fries” som serverades till Nickes burgare som bestod av brända klyftpotatis blandade med vanliga tunna strips. (Inga French Fries man betalar för) Och det var inte kebab utan GYROS som låg i korgen (billigt, fryst och påstekt gyroskött som ses på de flesta snabbmatsrestauranger) Även den med en konstig smak av bränt stekbord och rengöringsmedel?!?) Såsen till serverades i liten plastburk och uteblev på en av våra två beställningar. (Naturligtvis påpekade jag detta och en tillhörande sås i plastburk kom ut efter fem minuter då maten kallnat betydligt så jag gav upp där…) 

 

Klassiska tillbehör till en kebabtallrik känner väl dom flesta till också; 

 

Sallad, lök, fefferoni, tomat mm – saknades helt här. Och som pricken över i:et fick vi små korta, vita gatuköksgafflar att äta med???!?! Skärpning AB säger jag bara. 

 
Tyvärr. Det här blev inget dragplåster för vår del i vår rosa Cadillac. Tummen ner. 

 

Nickes burgare med ägg, bacon o Texas hot sås. 

 

Min och Jolines ”kebabtallrik”…….. 

4
yes

17 svar till “Ny 50-tals restaurang på Öland

  1. Hille skriver:

    Bä det där såg inget vidare ut

  2. Jimmy skriver:

    Förlåt men maten kostar typ 1kr där? Vad förväntar du dig?

  3. Angelica skriver:

    Förstår din besvikelse utav bilderna. Tyvärr så inget aptitligt ut och inte värt pengarna. Jag nog aldrig sett mer trista pommes. Kan bara hoppas att de bättrar sig inom snar framtid.

  4. Annie skriver:

    Snygg bil!! Mindre snygg kebabtallrik. Blää.

  5. kryddburken skriver:

    Nä, jag hoppas tid, kritik o erfarenhet kan utveckla stället. Idén är god och skulle uppskattas mer om kvalitén fanns.
    /Linda

  6. kryddburken skriver:

    Nä, den var faktiskt betydligt dyrare.
    /Linda

  7. kryddburken skriver:

    Jag hoppas o ser med positiv inställning på en förbättring.
    /Linda

  8. kryddburken skriver:

    Så sant *2
    /Linda

  9. Åsa skriver:

    Så tråkigt… lät som ett bra koncept men dina bilder ser inte bra ut 🙁 tack för att du är ärlig och hoppas att de blir bättre! De har ju ett trevligt koncept, men man vill ju ha bra mat

  10. Peter skriver:

    Lite löjligt hela inlägget, då det verkar vara något annat som ligger bakom. Läser man inlägget så beskyller du dem för dåligt väder och dålig parkering och att er bil blev skitig. Att ni inte var nöjda med krubbet är sin sak, men löjligt att lägga allt på dem. Skrämmande att man som bloggare inte lärt sig detta då det andas en avundsjuka då alla fel skall ventileras som hakets. Såg portionen verkligen ut så då man ser ketchup mm runt vält bland allt. Eller det är nått ni själv gjort för att skapa en ännu värre röra???

  11. kryddburken skriver:

    Som både bloggare och matgäst på ett ställe som skulle kunnat haft stor potential då det även rör sig om ett område som intresserar mig har jag framfört ren, konstruktiv kritik och inget annat. Ingen har blivit beskylld för dåligt väder men då de förfogar även för parkeringen blir det en del av helhetsintrycket. Nu var det inte heller vår bil som blev nerdammad utan andra vi pratade med som påpekade detta. Även att in och utfarten till stället är väldigt trafikfarligt då det sommartid är mycket folk i rörelse med långa bilköer. Nog så viktigt att beakta kan jag tycka. Angående maten så är ketchup tillsatt o två tuggor tagna.
    /Linda

  12. kryddburken skriver:

    Åsa
    Precis, hade ju varit riktigt häftigt med en ny mötesplats för bilentusiaster o rock a billys! Såsom Bellas, Mandys Diner o Lucy’s hade varit ett lyft för ön. Helheten måste ju stämma om det ska vara ett vinnande koncept.
    /Linda

  13. Stina skriver:

    Vi åt kebebtallrik hos dem förra veckan och de såg inte ut så. Vi fick den i en korg med papper, där fanns pommes och kebabkött, sen var ju kyldisken full med tillbehör. Sallad/tomat/gurka/lök och några olika dressingar. Jag tyckte det var toppen att man kunde toppa vad man ville ha på och det var väldigt fräscht. Missa du kyldisken kan lätt bli så när man måste hålla koll på vad alla andra åt och notorisk hitta fel. För mig och min familj var det fullträff och vi lär återkomma många gånger. Stina & Leffe i Buicken…

  14. kryddburken skriver:

    Grattis till er upplevelse.
    Jodå, salladsdisken såg vi när vi skulle gå. Man vill gärna bli bemött med ”bestick o salladsbuffé har ni där s ta för er sålänge etc etc”
    Totalt förståligt att det inte fungerar rutinmässigt ännu.
    De gästers mat jag tittade efter var de som satt utomhus. Man får ibland lära sig respektera åsikter, erfarenheter o jämförelser. Mycket positiv kritik har framkommit men det är också relevant att ta åt sig av övrigt och kunna bemöta, ta åt sig och förbättra.
    /Linda

  15. Stina skriver:

    Tog du upp detta med personalen på plats?? Och sen håller jag inte riktigt med dig om att du skall bli servad som en stjärnkrog. Det är en US Diner vi talar om och har du varit i staterna så inser du att enkelheten före lyxen. Och försök få bestick på en äkta Diner där avnjuts allt med klöver 5 och napkins. Konceptet är riktigt bra och maten var toppen för oss och våra vänner. Tycker ditt inlägg INTE var konstruktiv kritik då du ger sken av att det var fel från parkering/väder ända in i Dinern. Och att skriva att du bara fick kött och pommes när du visste det fanns en salladsbuffé. Vi skall vara glada att det händer nått sånt kul på vår ö, men hoppas du tog upp detta med personal innehavare på plats så du inte höll mun och använder internet som Sköld.

  16. Stina skriver:

    Vill även tillägga att beställer du en Hamburger så är det mestadels ham/fläskkött i den. Annars heter det beefburger och då förväntas man nöt. Googla ex på Andys Diner i USA och kika på menyerna. Gäller hålla sakerna isär…

  17. Marie-Louise skriver:

    Men oj, kan det verkligen skilja sig så mellan dagarna? Jag har varit på Rällapaviljongen två gånger och min son valde att ta en kebabtallrik både första och andra gången. Jag var ju bara tvungen att smaka på den och det var ju gott och det såg inte ens ut sådär efter att min son hade ätit 10 tuggor!! Vi planerar att åka dit på midsommarafton eller midsommardagen för att äta igen, hoppas det smakar lika bra!! Är det inte folk som bor på vägen längre ned? Min sambo tyckte att det såg ut som det och då är det ju vägverket som har hand om in och utfarten. Ha det bra, tack för en superfin blogg med bra recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.